Nu vom avea CERF in 2010

Cum tocmai am zis de piata de pubicitate ca este in degringolada, ca nimeni nu stie si nimeni nu se asteapta la nimic, tocmai am aflat ca anul asta nu se va organiza singurul targ de IT&C din Romania: CERF.(via Petre Nicoara)

Daca ne uitam putin la ce am scris eu de-a lungul timpului despre CERF, vedem cum de la an la an evenimentul si-a pierdut din notorietate, si-a pierdut din influenta si nu neaparat din cauza participantilor, dar si din cauza organizatorilor. Daca anul trecut evenimentul a avut parte de sprijinul blogosferei, la rugamintile organizatorilor, comentariile participantilor la CERF au fost foarte dure la adresa organizatorilor. Anul trecut am auzit prima data despre chriile exorbitante cerute de catre organizatori, anul trecut am auzit despre faptul ca expozantii nu aveau acces la grupurile santiare, ca nu aveau voie sa faca sau sa nu faca nu stiu ce, ca aveau voie sa tina in priza numai un anume numar de echipamente si asa mai departe.

Si daca ne gandim putin e normal ca un expozant sa nu mai vrea sa participe la un targ, daca nu are voie sa consume curent, daca taxa de participare e uriasa, daca nu au voie la toaleta si altele. Partea proasta e ca CERF vine cu un ton superior si sec si spune asa:

Economia romaneasca si in special piata IT&C nu sunt in acest moment capabile sa sustina un eveniment specializat de anvergura in acest domeniu.

Dar cum sa nu fie capabile? Ele sunt capabile, insa nu vreti voi sa fie capabile. Daca in 2007, marile companii nu au venit la CERF pentru ca au considerat ca arunca banii pe fereastra, nu v-a facut deloc sa va ganditi ca nu aveti clienti, ca nu mai vin oameni, ca degeaba aduceti gagici ca nu vor vinde nimic, ca …

Dar nu-i nimic, economia romaneasca e de vina ca unii nu vor sa organizeze un targ de IT pe niste bani mai putini, dar care ar fi avut succes si eventual mai multe firme participante.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply