Pentru ca asa e normal

Nu sta in firea mea sa judec sau sa explic eventuale cuvinte care mi se adreseaza. Odata cu blogul am descoperit ca trebuie sa le las sa curga, sa las lumea sa aibe dreptul la expresie, sa isi manifeste expresia si sa ii las sa spuna ca eu sunt naspa, ca eu sunt rau si ca fac tampenii.

Oarecum. Insa stau sa ma gandesc, oamenii sunt retarzi? Sau doar fac asta pentru ca le place? Ma uit aici la unii care au comentat ca de ce s-au pus pe net imaginile cu copilul maltratat de la Bistrita. Pentru ca asa e normal.

Sa o luam altfel si sa nu fim ipocriti. Toti am fost copii, toti am facut tampenii si am primit mustrari mai serioase sau mai putin serioase de la parinti. Da? Bun. Sa zicem ca aceste mustrari au fost pe bune, din vina noastra si ca era normal sa luam bataie pentru ca am fugit de acasa, am dat foc la bucatarie, ne-am spart capul, sau am spart cana si am varsat mancarea pe jos.

Si daca n-am facut astea? Si daca ai tai parinti erau niste alcoolici care veneau in fiecare seara acasa betzi morti si te bateau si faceau scandal, si spargeau si tu nu puteai sa dormi, nu puteai sa inveti, nu aveai cu ce sa te imbraci si asa mai departe. Atunci ce? Atunci daca se intampla asa ceva era incorect, iar lumea trebuia sa stie si sa ia masuri.

E exact acelasi lucru Mariusescule. E bine sa fii ipocrit si idiot si sa acuzi. Dar e rau cand vezi ceva de genul asta ca treci mai departe si ca nu iti pasa. Incercam sa ne modernizam, sa spunem ca suntem europeni, dar ne place sa ramanem in epoca de piatra. E bine sa ne numim democrati, iar faptele noastre sa demonstreze ca suntem comunisti si asupritori.
Tu ai face asa ceva copilului tau? Eu nu vreau sa ma gandesc, nici sa spun vreun cuvant, insa eu am trecut prin astea. Dar daca tu vrei sa le tii in tine … acuza, ramai in cutie si vezi doar pana la rama ochelarilor. (de soare)

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: