Pentru ca suntem “Eastern Europe”

Daca inainte expresia cunoscuta era cea de Vestul Salbatic, iar aici ne gandim la cautatorii de aur, la pistolari, la inchizitie, la ciuma din Europa si ce alte evenimente s-au mai intamplat in vest. Acum s-au inversat rolurile, din vestul sabatic in estul salbatic sau estul nedezvoltat.

Daca Republica Moldova e recunoscuta ca da filme la televizor luate de pe net, cu sau fara elementele de copyright ale celor care le fura si le pun pe net, am auzit aseara expresia asta:

Suntem in sud estul europei, aici nu e vorba de DRM, aici copyright-ul e ceva facultativ, aici sunt tari sarace, nu stau sa plateasca ele drepturi de autor pe continutul trimis.

Drept urmare chiar daca am vrea noi sa fim mai coiosi si sa facem si sa dregem ceva, nu vom rezolva nimic si vom cara in spate povara unor tari de langa noi ca Republica Moldova, ca Bulgaria, ca Rusia si ce mai e pe langa noi si nu se ocupa de protejarea drepturilor de autor.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: