Piata imobiliara pe drum bun?

A crescut numarul ofertelor de apartamente vechi in Bucuresti. Din pacate o data cu asta a crescut si pretul acestor apartamente, oamenii probabil gandindu-se ca daca s-au deschis multinationale in Bucuresti si Nokia la Cluj romanii au mai multi bani. Cum sunt mai multe oferte decat cererea, sa vedem de ce a aparut dezechilibrul asta: cresterea costurilor de achizitie, livrarea pe piata a unui numar insemnat de proprietari si bineinteles, satisfacierea cererii solvabile.

Din fericire se pare ca pretul acestor apartamente s-a mentinut in prima parte a anului, fara ca sa mai creasca, aceasta dupa ce si anul trecut cresterea a fost mica.

Magazinul de case a facut o analiza privind evolutia pietei rezidentiale in perioada 2004 – 2008, unde au evientiat si detaliat toate cele de mai sus. Si ca sa zic o chestie picanta, pretul apartamentelor a crescut din 2006 pana acum cu 158%. Acum intelegeti de ce in fiecare toamna creste chiria nu? Analiza o puteti citi aici.

Magazinul de case e singurul loc in internetul romanesc unde iti poti gasi o casa, dar la pret mai mic, pentru ca nu platesti comision ca la agentiile imobiliare. De ce e asta mai bun decat o agentie imobiliara? Pentru ca aici discuti direct cu proprietarul, nu cu un agent imobiliar care incearca sa scoata cat mai mult de la tine, iar daca nu merge de la tine, reuseste de la altul.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: