Piata rosie, Moscova

Piata Rosie din Moscova este exact o piata rosie si nimic mai mult. Pentru ca acum este iarna in mijlocul ei este un pationar foarte mare si cam atat. Ca particularitati, rusii se lauda ca ceasurile din Piata Rosie sunt exacte si ele dau ora exacta a Moscovei, stelele de pe turnurile Kremlinului au fost aprinse cand au fost electrificate turnurile  si nu s-au mai stins de atunci.

Piata nu e plina de comercianti, cred ca din cauza frigului. In schimb poti sa iti faci poze daca vrei cu oameni care arata la fel ca Napoleon, Putin sau unul din cei doi Stalini. Mausoleul lui Lenin am inteles ca nu e vizitabil, oricum era pazit cu strasnicie de o groaza de militieni care au iesit ca furnicile dinauntru cand m-am oprit 5 minute sa fac poze. In piata cam bate vantul si e frig.

Am fost de doua ori in Piata Rosie, o data dimineata cand am vizitat Kremlin-ul si o data seara cand am trecut pe acolo ca sa ajungem la metrou. Bineinteles, nu se compara cum arata piata dimineata si seara, drept urmare va invit sa vedeti poze:


.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: