Politicienii nu au prioritate în trafic

Politicienii nu au prioritate în trafic

Eu am o problemă cu politicieni ca ăștia ca ministrul transporturilor. Limitatul crede că dacă este ministru și are Touareg din 2009, are prioritate în trafic. Ei cred că dacă au mașină cu girofar, folosit ilegal au prioritate în trafic.

Dar să vedem cum este întâmpinat de șoferi Iohannis, atunci când se duce acasă, în weekend.

Clipul ăsta este de 4 ani. De atunci Iohannis a început să mai stea și prin București, pentru că și-a dat seama că tot o oră face ca să iasă din oraș.

Pe vremuri, pe vremea când încerca un prim-ministru de la noi să fie european, se renunțase la mașini și coloane oficiale ca să se traverseze mai ușor traficul. Aia era vremea lui Cioloș, dar oculta mondială nu l-a dorit la guvernare, pentru că strica șpăgile existente.

Între timp am trecut de episodul Oprea, de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat, iar săracul polițist care îi făcea coloană oficială ca să meargă la femei, a fost doar o victimă colaterală.

Acum au revenit la putere cei de la PNL, fostul PSD, în frunte cu nenea Orban; și nu aș exagera când aș spune că e un alt Oprea. Iar ei se comportă la fel ca predecesorii lor. Deși este ilegal ce fac ei.

Singurii care pot face loc în trafic și cei care pot folosi girofaruri, conform legii, sunt cei de la poliția română, nici măcar SPP-ul nu poate să își facă loc în trafic fără ajutorul poliției. La fel cum se vede în imaginile de mai sus.

Pe de altă parte, pentru ministrul transporturilor – nu îi dau numele că se schimbă atât de des, încât numele nu este important – nu există nici o regulă care să îi dea prioritate în trafic.


Avertismentul meu pentru funcționari din ăștia publici este simplu. M-am mai întâlnit cu ei pe E85: vezi că eu sar în față. Am 5 stele NCAP pe mașină, nu mor. În schimb tu nu ai centură de siguranță, pentru că ești prea șmecher ca să porți centura în mașina de serviciu și în spate.

Iar șoferul ministrului transporturilor este alt băiat care știe el mai bine și e bine pregătit să rezolve acele lucruri atunci când trebuie. Cum ar fi să ia o borsetă de undeva, să o transporte în alt loc sau să se ducă la bancă să depună niște bani într-un cont. De asta au ei tupeu și cred că dacă au un Touareg cu girofaruri se descurcă.

Până când dau de unul ca mine, care circulă regulamentar.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

One thought on “Politicienii nu au prioritate în trafic

  1. Salut,

    Actiunea ministrului este jenanta, evident. E un comportament pe care toate animalele il au cand ajung in functii care permit acest privilegiu. Indiferent de partid!

    Dar stii ca ma surprinde… NIMENI, ABSOLUT NIMENI nu discuta de faptul ca si acest motociclist depaseste pe linia continua, practic incalca exact aceeasi regula ca si Bode.

    Dar e ok, ne-am obisnuit ca in Romania regula sa o respecte ceilalti. Eu am voie sa vorbesc la telefon, sa mai arunc un chistoc… rar :)). Dar ceilalti, niste needucati!

    Te salut!

Leave a Reply