Praga pe bani

Stateam sa calculez in seara asta cati bani am cheltuit la Praga. Adevarul e ca nu m-am uitat la cat cheltui. Am vazut abia acum cat este raportul coroana ceheasca – leu, desi Arhi imi tot amintise asta in timpul zilei.
Dimineata ne-am oprit la un bancomat si am scos 1000 de coroane. Sa fie. Sunt curios acum cum arata tranzactia asta pe extrasul de cont, daca CEC-ul a facut tranzactia din leu in coroana   sau din leu in euro, iar apoi din euro in coroana. 1000 de coroane sunt 150 de lei.

Dupa care am luat bere la pahar la 29 de coroane, cafea in bar la 89, coca-cola la 0.33 la 39 de coroane, intrarea in gradinile de la castel la 80 de coroane fiecare, biletul de metrou la 18 coroane, tigarile la 78 de coroane.

Ce ma frapat e nivelul TVA-ului de acolo, doar 9%. Si acum stai sa te intrebi de ce IBM-ul si-a facut acolo centrul de operatiuni si angajeaza romani in disperare, sau de ce preturile sunt mici, sau de ce serviciile sunt bune, sau de ce municipalitatea are grija de oras, de ce sunt multi turisti, de ce sunt multi investitori?
Pentru ca solutia de a lua TVA mai mic la scara mai mare se aplica mult mai bine decat prostia din romania unde iei TVA … asa ca sa te simti tu bine …

Dupa ce ma intorc de la Valeni scriu si articolul pentru concurs cu Praga romantica. Castigatorul concursului va primi un week-end la Praga pentru doi.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: