Primarul scuze Nicușor Dan

Primarul scuze Nicușor Dan

Sunt cel mai fericit că avem un primar care știe să găsească scuze, mai puțin soluții. Sunt bucuros de faptul că s-a ales un primar , ceea ce e era normal, care să lupte împotriva lui Firea, dar care are același comportament ca duoamna.

Primarul scuze Nicușor Dan este cel mai perfect pentru jobul pe care l-am ales. Cu alte cuvinte, de ce am fi ales pe cineva care să vină cu soluții, când putem avea pe cineva care vine cu scuze și motivări. Contextul este ăsta.

populatie bucuresti

Jumătate de București – capitala României – nu are căldură și apă caldă.
De ce nu are călură și apă caldă? Pentru că nu am plătit-o. Dar nu e numai asta. Este și promisiunea datoriei către producătorul de apă caldă, pe care primăria nu a plătit-o. Am explicat cum funcționează acest lanț al slăbiciunilor aici.

Sectoarele 2 și 3 au cea mai mare densitate a populației din București. Poate ca suprafață sunt mai mici, dar sunt mult mai aglomerate, iar aici trăiesc cei mai mulți oameni. 40% din populația orașului este în cele două sectoare. Iar aceste două sectoare sunt aprovizionate de o singură centrală termică.

De altfel, Nicușor nu a recunoscut direct că nu vom avea căldură anul ăsta, a spus că va fi ca până acum. Dar până acum am avut apă caldă două săptămâni. Speranța e să fie chiar apă caldă. Dar nu va fi. Din cauza asta.

photo5947029804052230728

Producătorul de apă caldă e supărat că distribuitorul de apă caldă nu a reabilitat țevile. Drept urmare, le dă apă rece ca să nu crape țevile. Care țevi nu sunt izolate. Distribuitorul de apă caldă – fostul RADET – actualul CMTEB, a rezolvat cel puțin pentru sectoarele 2 și 3 problema apei calde. Se vede în poza de mai sus, dar a lăsat țevile descoperite. Pentru că așa merităm.
Producătorul a văzut asta și a spus că degeaba arde el gazul, dacă țevile sunt descoperite, că oricum primim apă rece și degeaba au schimbat conductele. Pe vremuri aveam în loc de astea două țevi, o țeavă dublă ca dimensiune care aducea apa caldă peste tot. Doar că pentru că era o țeavă cu un diametru de 1 metru, avea nevoie de presiune mare. Acum sunt 2 țevi mai mici care ar trebui să rezolve problema țevii care se tot spărgea.

Asta e scuza pe care a găsit-o Nicușor Dan

Practic, primarul nu a promis în campania electorală rezolvarea problemei cu apa caldă. Pentru că nici nu are cum să o rezolve.
Dar a venit să găsească scuze și să explice de ce nu e apă caldă în București.

Problema nu e pentru mine. Am învățat anul ăsta să fac baie cu apă rece. Problema e la străini care au apartamente pe aici și se întreabă de ce nu este apă caldă. Parcă am fi o țară de lumea a treia. Oh parcă.

Primarul scuze nu are consiliu general de câteva luni. Nu are consiliu general pentru că încă nu s-au terminat alegerile și nu s-au validat mandatele consilierilor. Dar nici nu a venit să spună asta. El e atât de egoist încât stă așa. Nu trebuie să muncească, nu trebuie să facă nimic, nu trebuie să ia decizii. Vine salariul. Și primarul scuze Nicușor Dan are centrală termică la el acasă. Nu îl interesează de cei care nu au apă caldă, nu stă cu copilul în frig.
Nici nu a venit să spună, nu avem consiliu pentru că întârzie niște hotărâri judecătorești.
Nici nu știe cum să schimbe conducerea de la CMTEB și să găsească soluții tehnice pentru asta. Stă să se certe cu Bădulescu pe zoom. E fain pentru el. De fapt e fain pentru noi. Știm să alegem răul cel mai mic, care se transformă în răul cel mai mare.

De ce nu se poate monta centrală termică în București

Centrala termică este o soluție. Dar în București nu sunt gaze. Pentru a pune centrala termică sunt două soluții. O pui ilegal cum a făcut tot cartierul Pantelimon, care și-a pus centrale termice fără să vină nimeni în control, deși sunt legi. Ori trebuie să faci o investiție uriașă ca să te branșezi la gaze. Ai zice da, am gaze la bucătărie. Greșit. Este o țeavă generală pentru tot blocul. Pentru a monta centrală este nevoie de o nouă țeavă care trebuie trasă prin tot blocul, trebuie spart tot blocul, pentru a ajunge țeava de gaze în apartament și pentru a putea avea contor individual acolo. E ca și cum te-ai branșa la gaze, deși n-ai avut niciodată până acum. Și aici trebuie să fie de acord întâi furnizorul de gaze. Să fie de acord = șpagă. Altfel pui centrala pe țeava generală fără să spui nimănui și oricum nu vine nimeni în control.

Diferența dintre acum și anii trecuți, era că atunci se furniza apă caldă la parametri, iar când crăpa țeava se oprea tot. Acum s-a ales să se furnizeze apă caldă rece, ca să nu crape țevile.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

One thought on “Primarul scuze Nicușor Dan

  1. De ce nu poti sa iti pui centrala pe gaze in Bucuresti, am incercat sa explic si eu pe larg aici. In rest, asa cum am zis inainte ca Nicusor sa ajunga primar, vor urma 4 ani de scuze cu greaua mostenire, aka “Firea e de vina” … si cam atat, ca la atat se pricepe atat el cat si aia de il sustin sub slogan “VOM”! 🙂

Leave a Reply