Renovarea (I)

Pentru cei care au deschis televizoarele mai tarziu, jucatorii echipei adverse sunt in culori inchise, cei oaspeti sunt in culori deschise. Asa prezentau comentatorii TVR la inceputul anilor 90, echipele de fotbal pe stadioane, deoarece nu multa lume avea televizoare color. Si bineinteles ca naiba stia cine sunt oaspetii si cine sunt gazdele daca nu erai foarte pasionat de fotbal.

Asa incat adaptand-o la 2011, pentru cei care au deschis televizoarele mai tarziu, mi-am luat casa. Procedeul de a cumpara un apartament nu e usor, dar nu face obiectul acestui articol, asa ca vi-l voi povesti cu alta ocazie. E clar o nebunie. Dar nebunia nu e completa. Nebunia cea mai mare e ce faci dupa ce iti iei casa. Trebuie sa o amenajezi.

Ziceam acum vreo luna ca ma apuc de treaba asta, ca trebuie sa amenajez ca trebuie sa fac apartamentulAxa mi-a tot trimis notificari care au fost mai mult decat potrivite. De fiecare data uitam sa cumpar faianta, sa cumpar gresie, sa fac cate una, alta.  Pana la urma se intampla. Incet, incet, cu eforturi mari, dar si cu multa vointa si bucurie lucrurile incep sa se miste.

Asa incat, au aparut peretii, ca deh, au terbuit facuti toti (izolatie, indreptare). Au aparut problemele de la tevi, calorifere si alte tampenii, care trebuie rezolvate ca iar vine iarna. Si bineinteles problema electrica, unde am descoperit cu mare minunatie ca avem cabluri ingropate in gresie, ca probabil asa era moda acum cativa ani.

Drept urmare apartamentul trebuie sa devina din asa ceva:

 

… in asa ceva:

 

Intrebati cat costa chestia asta? Nu stiu exact, inca. Dar  povestea banilor o tratam cand vorbim de credite.

Pana atunci ziceti-mi daca va place. Daca nu va place ce ati schimba si cu ce? Nu de alta, dar daca tot vom bea la mine dupa, macar sa fie placut pentru toata lumea.

Trebuie sa-mi mai pun acum in calendarul angajamentelor AXA ca in 2 saptamani de sambata trecuta, imi vine tapetul asta de pe peretele din stanga.  Ca peste doua saptamani iese tanti care mi-a vandut cada si WC-ul din concediu, sa ma duc sa iau si chiuveta de la ea. Ca trebuie sa ma asigur daca a izolat si balconul din spate si cum schimbam teava aia cu probleme de la calorifer.

Mai am de luat parchet si usa de intrare, dar pentru astia momentan n-am bani. Apropo, tot n-am gasit o usa de intrare care sa-mi placa. Idei?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: