Revolutia in medicina incepe acum

Asteptam de mult sa se intample asa ceva. Parca de la aparitia smartphone-ului asteptam ca si medicina sa se revolutioneze. Avem acum bratari de fitness care stiu foarte bine sa ne masoare datele biometrice, stiu sa ne spuna cand trebuie sa slabim  sau ce fel de activitate facem. Mai mult decat atat pana si un simplu telefon stie sa faca lucrul asta.  Dar inca nu stim daca suntem raciti, daca vom raci, cum stam si cum sa ne tratam.

Iar acum suntem in punctul de a revolutiona medicina. Suntem in punctul in care doctorul nu mai trebuie sa ne vada ca sa ne poata consulta. Suntem in punctul unde in final un aparat ne poate citi si ne poate intelege cum functionam. Iar doctorul va sti imediat daca suntem bine sau daca nu suntem.

Dispozitivul asta e la fel ca ala din Star Trek si cam asta ar vrea sa faca. El citeste datele biometrice. Astept sa se scrie si software-ul care sa le interpreteze. Si apoi sa avem medici care sa il adopte. Eu sincer, in loc de aia 50 de lei pe luna la Sanador, as da banii astia pe un abonament la un astfel de dispozitiv si sa-l platesc pe doctor cand ma duc la el daca am nevoie.

In rest, baietii astia au obtinut deja 10 milioane de dolari fonduri pentru dezvoltarea acestui dispozitiv. Ceea ce ar trebui sa revolutioneze medicina. Acum.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply