Romania plateste apa de ploaie, de la Dumnezeu

Romania plateste apa de ploaie, de la Dumnezeu

Stirea zilei vine de la Sarbi. Acolo unde Patriarhul lor sau CEO-ul bisercii ortodoxe sau cum vreti sa ii ziceti, a declarat public ca de fapt ploile astea sunt pedeapsa lui Dumnezeu pentru faptul ca au votat-o pe Conchita la Eurovision. Care e legatura, nu stiu, probabil e la Piatra Olt.

In schimb, ieri am aflat ca Romania plateste aceasta ploaie. Cu alte cuvinte, daca ploua, pe noi asta ne costa. Si nu ne costa chiar putin. Adica, vine norul, stiti, circuitul apei in natura si ploua. Iar noi pentru ploaia asta, platim. E ok sa platim. Ca sa se scurga apa din blocuri, de pe acoperis, ca sa se scurga apa de pe strada, noi platim o taxa, ca sa existe sistemele astea de scurgere. Logic, pana aici e logic.

Dar ilogicul vine acum. Noi platim si apa din rauri. Adica cel putin Hidroelectrica plateste apa din rauri. Si pentru ca apa din rauri nu izvoraste din izvoare si nu vine de la Dumnezeu, noi platim pretul la curentul electric, care se duce la producatorul de curent electric, care se duce la hidrocentrale, care platesc statului roman apa pe care o folosesc ca sa produca curent electric.


 

Si ma gandesc la inundatiile de acum cateva zile, dar si la altele ce vor urma.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply