Romania.travel, siteul oficial de turism al Romaniei, facut cu 55 de dolari

Romania.travel, siteul oficial de turism al Romaniei, facut cu 55 de dolari

Ma uitam adineauri la televizor, pe tableta si am observat minunata reclama pentru Romania, pentru Ministerul Turismului, reclama facuta pentru turistii straini in principiu. De ce am difuza aceasta reclama la televiziunile romanesti, e o alta discutie. Probabil pentru a-i stimula pe romani sa plece naiba in concediu. Dar sa urmarim reclama.

Pe de alta parte, reclama asta trimite catre siteul Romania.travel. Asa incat am intrat pe site. Si nu mare mi-a fost mirarea cand am gasit un site de 55 de dolari. Da domle, se fac siteuri de 55 de dolari. Siteul este un wordpress, cine stie cat de sigur, cu o tema instalata pe el. Tema care e disponibila la vanzare pentru 55 de dolari.

romania-travel

Singurul avantaj al acestei teme este ca este responsive. Pe de alta parte, daca ne uitam la site, e o aberatie de site, fara nici un fel de legatura, fara nici un fel de meniu, mai mult ala e aruncat acolo sus. Iar prezentarea asta draguta cu welcome to the oficial tourism site of Romania,  e atat de seaca, incat te intrebi daca vrei sa mai stai pe pagina sau nu.

Mai mult decat atat sunt ferm convins ca turistii straini care intra pe acest site, cand vor sa viziteze Romania, se vor descurca sa gaseasca fix lucrurile pe care tu vrei sa le prezinti. Ah, stati asa! Siteul nu prezinta nimic. Siteul nu vine si spune turistului, fratee, week-end-ul asta gasesti de facut in Romania asta, asta, asta, asta, asta. Nu ii arata in primul ecran ca se poate duce maine la concertul cutare, la pensiunea cutare, la locul cutare.

Sa comparam cu Malaezia? Acolo am in primul ecran: evenimente, stiri despre evenimentele ce se intampla ACUM, acolo. Punct.

 

Deci acum n-am mai dat 70.000 de euro pentru o frunza. Acum dam 55 de euro pentru un site care nu prezinta NIMIC.  Si dupa venim sa intrebam de ce … dar de ce naiba nu avem turisti, de ce Romania nu e vizitata si mai ales de ce nu se vorbeste de mine despre noi. Pentru ca nu stim sa ne prezentam si sa ne vindem.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply