Sam Linux

Din ciclul experiente cu live-cd-urile, azi avem Sam Linux.
E dragutel. Buteaza de pe cd, ruleaza de pe cd. Parola de root e chiar root:P insa te lasa sa te loggezi doar ca guest.

Pe scurt, e un fel de fedora, Insa optimizat, frumos, dragut, cu o interfata simpla. Are cam aceleasi functii ca fedora, desi inca nu m-am prins cum instalez aplicatii pe el. Din consola nu mi-a mers.
Ce m-a impresionat profund a fost faptul ca are player de mp3 si radio, are gaim si firefox 2.2 instalate, are ultimul kernel, astfel incat mi-a detectat placa de retea.

Nu m-am prins de unde si-a alocat hostul 192-168-0-250.rdsnet.ro, dar aici dau vina pe mine si setarile de la dhcp 😉

Interfata grafica se misca perfect. Chit ca nu stie de prea multa accelerare grafica, dar pentru asta cred ca trebuie sa asteptam sa se mai compileze un kernel pentru placi video mai noi. Imi sacadeaza cand scrollez o pagina, dar mi-a detectat atat wireless-ul (intel), cat si display-ul si tastele de functii speciale (fn).

Urmatoarea chestie e sa reusesc sa bootez de pe USB, ca sa nu mai astept sa porneasca CD-romu in unitate la ceva.

Cam asa arata si se comporta 🙂

desktop
Sa nu uit. Stie sa monteze si sa vada partitiile de windows. Astfel incat nu se pierde nimic, doar difera interfata. Si … daca crezi ca strici ceva in linux, restart … si porneste default 😉

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply