Am scapat de fotbalul romanesc de la televizor

Am scapat de fotbalul romanesc de la televizor

Pentru ca tot suntem in plin campionat mondial de fotbal, doresc sa va atrag atentia asupra acestei stiri. Liga 1 de Fotbal din Romania a plecat de la televizor. S-a retras doar pentru abonatii UPC. Ceea ce pentru mine este un lucru extraordinar de bun. Nu voi mai vedea la televizor un meci de doi lei, care sa imi strice cheful si sa ma faca sa pierd doua ore din viata. Mai mult, voi avea sansa sa nu vad la televizor transmisii sportive realizate in alt format decat cel HD, pentru ca televiziunile care au cumparat drepturile de transmisie al campionatului mondial de fotbal, nu emit in format HD. Sunt ele 16:9, dar nu sunt HD.

In alta ordine de idei, aparent Look Plus si Transilvania Live, cei care au cumparat drepturile de transmisie a meciurilor din Liga 1, cer intre 7 lei si 10 lei per abonat, pe luna, pentru ca alte retele de cablu tv sa le retransmita semnalul, incepand cu 1 iulie. Mai mult, aceste televiziuni cer ca operatorii de cablu sa le transmita programele in pachetul de baza si nu in pachet special. Drept urmare, pentru fiecare abonat, aceasta ar insemna ori ca sa creasca pretul abonamentului cu cel putin 10 lei, ori ca operatorul de cablu sa acopere din buzunar costurile. Iar lucrul asta pe mine ma face sa rad cumplit.

As vrea sa-mi explice vreunul din fanaticii fotbalului romanesc pentru ce sa platesc eu in plus, 10 lei la abonamentul de cablu, ca sa vad meciurile din Liga 1. Pentru ce sa ma uit eu la meciuri, de ce sa dau eu bani in plus ca sa vad meciurile din Liga 1. Avem cumva niste echipe extraordinare in Liga 1? Avem cumva niste super meciuri in Liga 1? Avem cumva niste super jucatori in Liga 1?
Nu de alta, dar daca am avea asa ceva, atunci am avea o echipa nationala care sa fi fost deja calificata la Cupa Mondiala. Atunci am avea o echipa romaneasca de club, care sa se califice in cupele europene mai mult decat grupe si mai mult, sa faca ceva performanta.
Nu de alta, dar avem jucatori de fotbal in Romania? Nu-mi amintesc decat de cei care se supara ca sunt pozati in mall. Pai ce cauta in mall? Nu-mi amintesc decat de cei care sunt fotografiati in cluburi alaturi de gagici. Pai ce cauta in cluburi? Nu-mi amintesc decat de cei care sunt anchetati pentru combinatii dubioase, furturi auto, droguri si te mai miri ce. Pai ei nu trebuie sa joace fotbal, sa se antreneze, sa munceasca pentru echipa si sa joace fotbal?

Si atunci? Eu pentru ce sa platesc bani in plus ca sa vad la televizor un campionat de fotbal infect? De ce sa ma uit la un campionat de fotbal, daca presedintele Federatiei Romane de Fotbal, este o persoana intens contestata. De ce sa ma uit la fotbalul romanesc atat timp cat presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal a fost o persoana acuzata ca a aranjat meciuri.

Cu ce e bun fotbalul romanesc?
Si totusi. Tu de ce sa te muti la un alt operator de cablu ca sa urmaresti … “fotbalul romanesc”? Pun ghilimelele tocmai ca sa evidentiez ca noi nu avem fotbal aici. Vedem doar o echipa, maxim doua, care incearca sa arate ca joaca fotbal. Dar cand sa faca treaba asta, ori le aresteaza patronul, ori le da cineva in cap, ori jucatorii se imbata, ori jucatorii sunt prinsi in cluburi cu bautura si curve langa ei. Si ma duc afara si ma uit. Ma, astia de afara nu fac asa ceva. E ceva gresit la ei, nu? Sigur, trebuie sa fie ceva gresit la cei de la Ajax Amsterdam, la cei de la Borrusia, la cei de la Bayern, la cei de la Chelsea. Ah? E diferenta de bani? Pai asta se rezolva simplu. Daca jucam fotbal, vin si banii.

Dar pana una alta, noi nu jucam fotbal, bani nu sunt, bonus am ramas fara fotbal la televizor. Extraordinar din punctul meu de vedere. Superb! Ma bucur! Romania se duce …

UPDATE: La UPC, acolo unde este liga 1, cei care vor dori sa vada la televizor fotbalul autohton, vor plati 10 lei in plus la abonament. E chiar perfect!
upc pachet internet

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply