Securitatea retelelor sociale

Cati nu v-ati trezit cu mailuri de la adrese care n-aveau nici in chin nici in maneca cu voi. Si va intrebati de unde puteau ei sa aiba adresa voastra de mail.
E simplu, din retelele sociale.  Ei explica un pic cam prea tehnic pentru intelesul public cum se intampla treaba. In schimb procedeul e simplu, iar solutiile infinite.
Ori cineva sparge serverul retelei sociale, astfel incat isi extrage de acolo tot ce are nevoie, de la adrese de mail din lista, la carti de credit si ce alte solutii de stocare ale datelor personale exista in siturile alea.
Ori adminul serverului retelei sociale vinde adresa de mail.
Ori chiar reteaua sociala respectiva a fost creata pentru a atrage un numar mare de adrese de mail folosite in conditii de spam.

Iar aici nu pot da decat exemplele siturilor care … vezi doamne iti arata daca esti invisibil pe messenger. Drept urmare tehnologia e simpla, tu pui la verificat o adresa de mail. Ea se verifica, dar pentru a se verifica se salveaza in baza de date. Drept urmare, nah poftim adresa de mail.
Mai mult decat atat sunt si retelele sociale care iti creaza o comunitate in jurul id-ului de messenger. Adica tu intri, iti faci cont, pui id-ul de mess, se trimite spam la toata lumea din addresbook-ul tau sa fie invitata pe site, iar mai departe cauti persoane, alte persoane de unde le afli id-ul de messenger.

Oare cat costa sa trimiti un mail targetat utilizatorilor de pe yahoo, cu varste intre 16 si 24 de ani in care sa le vorbesti despre beneficiile drogurilor sau ale curvelor de la Unirii ?

A auzit cineva de vreo reactie in cazul adreselor de mail de la vanzare? Si ne mai intrebam cum se trimit mailurile de tipul can can?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply