Simply positive

Categoric, pozitiv, pe sistem, direct show asa se zice.

Anyway, ideea e simpla si o stie toata lumea. Eu nu o data m-am plans ca m-am saturat sa aud oameni tristi, sa ma intorc in R0mania de prin strainatati si sa vad o groaza de cearcane, o groaza de riduri, o groaza de oameni care nu mai au nici o raza de speranta. Ce se intampla cu oamenii astia? Se incuie in carapacea lor si stau si se lamenteaza de fiecare data ca nu stiu ce se intampla, ca nu stiu ce nu se intampla, ca ceva nu merge, ca ceva e gresit si asa mai departe.

Nu vezi pe nimeni sa vina cu o idee buna, nu vezi pe nimeni care sa se zbata sa te faca sa te simti bine. De fapt nici nu trebuie sa vina cineva cu ideea si nici nu trebuie sa vina cineva sa iti zica ca trebuie sa te simti tu bine. Trebuie sa o faci tu, trebuie sa vina de la tine, trebuie ca TU sa iti lasi grijile deoparte, sa uiti de suparari, iar in fiecare lucru care ti se intampla in fiecare zi, trebuie sa gasesti partea lui pozitiva.

Da, nu merge masina sau sunt gropi pe strada. Atunci lasi masina acasa, mergi pe jos, faci sport, faci gamba frumoasa, platesti mai putin, devii sanatos, respiri aer curat (pe cat posibil) si astfel esti mai pozitiv. Vezi, nu e asa de greu.

Sau cum ar fi in cazul meu acum. Nu ma simt prea bine fizic. Ce fac? Ma apuc sa bolesc in casa? Ma inchid in camera si stau in pat, cu geamul inchis si nu fac nimic? Nu, ies afara, ma misc, respir, alerg, traiesc. Lasa durerea de cap, ca daca nu o bag in seama,ea trece. Daca ma hidratez si mananc o sa ma si ingras.

logo positiveAcum asculta aici. Ei sunt zen, li se rupe de probleme, nu vor sa auzi si tu de problemele lor, nu vor ca tu sa fii trist pentru ca cineva ar fi trist sau ca cineva ar avea o zi buna. Si acum pe bune, de cate ori ai auzit la radio: ah, azi e o zi trista, nu e soare, nici eu n-am chef de emisiune, hai sa ascultam o piesa care nu stiu ce. Gresit! Azi e o zi buna, azi e ok, azi suntem simply positive. Gandim pozitiv, traim pozitiv, suntem voiosi si fericiti. Cat ne tine? Naiba stie, important e sa nu ne gandim niciodata ca avem probleme care n-au rezolvare.  De asta avem muzica pozitiva, atitudine pozitiva, buna dispozitie si emisiuni noi.

Eu mai ziceam o chestie, nu sunt atatea probleme cate solutii am eu. Si de fiecare data m-am descurcat. Pentru ca intotdeauna e bine sa fi optimist. La fel cum se spunea la TED: today it’s a good day. Pai da, azi e o zi pozitiva. Azi suntem buni si nebuni, dar mai ales optimisti. Si partea buna e ca daca esti pozitiv ii influentezi si pe altii.

Articol platit cu o inghetata de copii de la Radio21.

 

In alta ordine de idei m-a dezamagit Rock FM, asteptam probabil ceva mai mult de la ei sau nu mai stiu eu ce e ala rock.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply