Sunetul la TV

Adica … toti ne uitam la televizor, dar, ce vina avem noi ca trebuie sa stam tot timpul cu telecomanda in mana? Asta ca sa dam mai tare, sau mai incet, dupa caz, televizorul. Si de ce? Pentru ca pe ABSOLUT toate televiziunile, sunetul e varza. De imagine nu vobresc ca atunci inseamna sa ma iau de televiziunile lor. Si cum sunetul nu face parte din televiziune … pot sa zic.

Adica … ce vina am eu ca protv-ul imi da promo-urile cu sonorul la maxim, si ca MTV-ul are diferente majore de sunet intre piesele difuzate. Asta e cum cineva care sta acolo zice ah … asta e misto … ia sa o auzim mai tare … si respectiv ridica calea de la mixer. Ca sa imi duduie mie urechile si sa imi sara vecinii in cap.

Asta ce inseamna? Ca eu acum trebuie sa imi cumpar alt televizor pentru ca Goldstarul asta care merge, inca, nu are functia de autoreglaj sunet? Si ca oricum ar face ei ceva la tv, eu as auzi sunetul la fel?  Voi … aveti televizoare din astea nu si de aia nu va chinuiti ca sa faceti ceva in acest sens.

Ajung acuma sa ii dau dreptate lui Mircea de la Total. Adica … de ce toate radiourile au procesoare de sunet, care iti limiteaza volumul la un anumit nivel si nu te lasa sa distorsionezi si nu te lasa sa se auda mai tare si mai prost. Si daca la televiziuni exista … de ce naiba nu e folosit. Ah … pentru ca nu stiu ce e ala … presupun numai.

Si dupa care … intervin in joc televiziunile prin cablu, care iarasi iti dau sunetul peste cap. Asta o vezi cand schimbi postul, pentru ca pe unul se aude mai tare, iar pe celalalt se aude mai incet. Dupa cum ziceam.

Si de aia avem protv in HD, de aia avem digitale, de aia suntem in 2007 si avem norme europene .

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

5 thoughts on “Sunetul la TV

  1. WAW! super dureros subiectul, voiam si eu sa ma agatz de el da am zis ca o fi de la losseri de la firma de cablu beleaua se pare ca nu e asa. si apropo cel mai tare sonor il are Favorit Tv (ala cu popular) e criminal nu altceva…

  2. Totusi, PRO TV se aude bine. Cel putin la mine, pe UPC. Cel mai bine si mai bine se aude VH1. Clar au procesare de sunet. Dar stati ca vine acum VH1 Romania si rezolva problema.

Leave a Reply

%d bloggers like this: