Sunt european pe buna dreptate

In week-end pe drumul spre munte am fost extraordinar de placut impresionat de Romania. Bine, sunt cateva luni de cand n-am mai iesit din Bucuresti prin tara, iar asta teoretic nu ar insemna ca s-a schimbat ceva radical in tara asta. Si totusi e schimbat. Si totul te face sa te simti ca afara, te face sa te simti european, nu ca esti in ultima tara de pe lumea asta. Si nu, in Romania nu esti in ultima tara din lumea asta.
Am fost placut impresionat de centrul comercial din Militari. Stiu ca vi se pare o chestie uzuala, dar cum nu mai fusesem pe acolo, am ramas placut surprins ca putem avea si noi, la fel ca multi altii, magazinele de care avem nevoie la marginea cartierului si nu in mijlocul orasului pentru a crea ambuteaje in trafic. Mai mult decat atat sunt si linii de autobuz, astfel incat sa nu depinzi de masina ca sa te duci acolo.
Am fost placut impresionat ca drumul spre Campulung, care nu e cel mai fericit la nivelul asfaltului, din motive politice, dar e cel mai iluminat si foarte bine marcat. Atunci am zis, wow! Daca edilii localitatilor respective si-au dat interesul sa isi lumineze drumul principal din comune, inseamna ca avem o siguranta in plus pe strada.

Iar la munte, o sumedenie de turisti straini. Cel putin la Peles am vazut foarte putini oameni vorbind romaneste. Sa nu zicem aici ca nu mai e interesant castelul pentru noi, romanii, ca l-am vazut si ca il cunoastem. Ci sa ne bucuram ca vin strainii sa il viziteze si sunt placut impresionati de ceea ce gasesc acolo. Iar acum, Valea Prahovei arata intr-un mare fel in aceste zile, cand copacii au cele mai vii si perfecte culori. Dar si vremea te imbie la aer curat, plimbari si relaxare.

Pe buna dreptate suntem europeni. Trebuie numai sa stim asta, sa ne bucuram de asta, sa accesam fondurile europene, sa ne dezvoltam si sa ii invitam pe prietenii nostri din europa aici. Pentru ca acum ei nu mai sunt vecini, nu mai sunt alte natii, sunt prieteni vorbitori de alta limba. Iar noi toti facem parte din aceeasi familie a Europei unite.

Si acum te intreb, tu cum te simti european in Romania? Eu ma simt european cand vad cele de mai sus, lucruri normale, moderne si corecte asa cum este peste tot. Pe tine ce te bucura aici?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: