Sunteti atenti la ce clickuri dati pe Facebook?

Sa zicem ca primiti un mesaj privat pe Facebook, iar mesajul zice ca ati primit o surpriza si vine de la o persoana pe care nu o stiti, dar o aveti in lista de prieteni, nu stiti de unde:

noi virusi pe facebook

Si ce faceti? Vi se pare ca e blogspot, ca e un blog, cine stie ce surpriza a trimis tipa sau ce o fi scris pe blog despre mine? Hai sa intru, ca tot vreau sa aflu linkuri noi, nu Stefan? Si cand intri ajungi pe un site din asta:

virusi pe facebook sau pe siteuri care imita facebook

Arata ca Facebook, dar nu este Facebook, are poze puse acolo in loc de cod HTML functional, iar la click iti descarca un fisier.exe pe care de cele mai multe ori esti tentat sa il deschizi. Pai de ce n-ai face asta, pentru ca este de la un prieten de al meu mesajul, ca seamana cu facebook. Dar nu este facebook.com, asa incat pagina aceea se raporteaza frumos ca spam/virusi.

Dar tu esti atent la ce clickuri dai pe Facebook? Nu mai devreme de zilele trecute aparusera calculatoare virusate si prin blogosfera, unde profilele de Facebook au fost atacate si trimeteau automat pe wall-urile prietenilor diverse linkuri si mesaje.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: