Traficul din Pipera

Pipera e un fel de oras in oras. E o fosta platforma tehnologica, care s-a transformat intr-o pepiniera tehnica si plina de informatie. Acolo sunt cele mai importante datacenteruri din Romania, acolo sunt cam jumatate din siteurile din Romania, dar si toate companiile importante multinationale. S-au facut blocuri in Pipera, dar si multe birouri.  Si daca e sa ne uitam la oamenii de acolo, e o oarecare discrepanta intre corporatisti si muncitorii care lucreaza la ce se mai construieste acolo.

In schimb la ora 18, toata lumea pleaca de la munca. Ceea ce inseamna ca toate locurile de parcare din Pipera se golesc, cladirile se parasesc si Pipera devine un cartier fantoma, ceva pustiu. Doar paznicii mai sunt acolo si tiuitul surd al instalatiilor de climatizare.

Iar la ora 18 cand toata lumea pleaca in acelasi timp din Pipera, iesirea din cartier este dificila. Pierzi jumatate de ora in trafic, pe Fabrica de Glucoza sau pe Dimitrie Popmpeiu asteptand ca sa iesi din cartier. Acelasi lucru se intampla si pe Sos. Pipera, iar pasajul construit de primarie scoate din blocajul de trafic ce putea exista la nivelul solului.
Si in tot timpul asta  apar smecherii. Cei care vor sa iasa in centru si sa mearga pe contrasens. Pentru ca se poate.

Ma gandeam de mult sa scriu de portiunea asta de strazi, unde unii stau frumos in coloana, asteptand la semafor, iar altii se baga in fata, pentru ca pot.  Si nu as vrea un politist in intersectie. Pentru ca nu rezolva nimic acolo, as vrea doar sa reduca numarul soferilor cu permis. Pentru un trafic mai lejer. Pentru ca daca nu iti respecti colegii din trafic, degeaba.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply