Transfagarasan de la Sibiu la Balea

Am plecat ieri sa gasim zapada. Am gasit-o sus in munte, la Balea, pe Transfagarasan. Iar in tunel era gheata. Tocmai de asta era si inchis. Iar eu am fost in tricou, pentru ca astia de la meteo sunt de vina si oricum mi-am uitat geaca acasa (de doua ori).

Pana una alta drumul e spectaculos, dar deloc periculos. Cand l-a facut Ceausescu in perioada 1970 – 1974 l-a facut cum trebuie. In schimb se vede ca e un drum construit normal si nu e unul facut pe fostele drumuri romane sau drumuri de carute. E drept si fara gropi. Mai cad stanci, dar asta e normal sa se intample intr-un loc unde muntele a fost taiat si dinamitat ca sa se faca un drum.
Din pacate tunelul era inchis, dar voi urca si de la Pitesti pana la Balea prin tunel ca sa vedem si partea cealalta, intr-unul din week-endurile viitoare.

Acum daca vreti sa mergeti in week-end pe drumul asta, vedeti ca se poate bloca des de masini care n-au putere sa urce, de motoare fierte, de parcari aiurea. In schimb va veti multumi sus cu limpezimea lacului Balea, cu aerul curat si cu putin noroc de ceva zapada.

Ah, Dusterul diesel are un consum mediu de duminica incoace, dupa vreo 3.000 de kilometri de 6.6 la suta.

 

Redescopera Romania este un proiect Petrom, sustinut de BCRDaciaRomtelecomParalela 45 si Muzeul National al Taranului Roman.

 

 

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply