Transfer.ro sau cum ei se dezmint, dar nu rezolva nimic

Aseara ceva utilizatori ai lui transfer.ro care au transferat in ultima perioada fisiere pe acolo au primit urmatorul mail.

Buna seara,

Datorita unor incidente temporare legate de securitatea fisierelor de pe s6.transfer.ro, acestea au fost mutate in urmatoarea locatie:

http://s6.transfer.ro/storage/af7d9-85af9e9129.zip

Fisierele vor fi in continuare disponibile timp de 10 zile de la data uploadarii pe server.

Echipa Transfer.ro

Tzapa, ghinion, nenorocire. Nu s-a intamplat nimic. Fisierele continua sa existe la aceeasi adresa, continua sa fie in functiune, iar cei care au sesizat la momentul potrivit care este accesul la acele fisiere inca le pot downloada.

Acum sa trecem de faptul ca am tras harta militara a romaniei (btw are cineva o solutie prin care sa deparolez un zip?), poze cu pitzipoance, o sumedenie de contracte si spoturi publicitare inca nelansate pe piata. Nu, n-am tras tot serverul ca n-am atata stocare. Dar am reusit sa imi gasesc acolo pana si cartile mele de vizita. Like WTF?!

Acuma as putea sa ii dau eu in judecata pe astia de la transfer.ro (a se vedea ca nu nominalizez), pentru ca exista pe net chestii personale cu mine ce nu aveau voie sa fie acolo, nu aveau voie sa fie accesibile de cineva.

Sau … sa ma gandesc cum functioneaza sistemul. Vine utilizatorul, uploadeaza material, primeste mail si el si destinatarul cu linkul catre fisierul sau. In spate … vine adminul se uita la ce s-a uploadat pe server si le ia prin sondaj, ia sa vedem azi ce avem, poze cu pitzi? Pai hai sa vedem in arhiva aia, ce avem … contracte de publicitate intre astia si ailalti? Nici o problema, sa ne bagam in seama ca sa vreau si eu niste bani de la firma aia.

Pe scurt, de acum inainte mai bine folosesc solutiile mele de transfer, mail cu capacitate mare de upload, ftp-ul de acasa, webul de la piticu.ro … mult mai sigur decat solutii externalizate. Si chiar daca ce faci cu mana ta se cheama lucru manual, satisfactia e de partea ta si a mainii 🙂

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply