Ultimul articol despre protestele Rosia Montana de la Bucuresti

Ultimul articol despre protestele Rosia Montana de la Bucuresti

Am fost la protestele Rosia Montana de la Bucuresti, in fiecare seara. Am vrut sa inteleg si sa vad de ce protesteaza oamenii. Ce le convine, ce nu le convine si mai ales, de ce protesteaza, care sunt doleantele lor. N-am inteles mare lucru. Ce am inteles au fost injuraturile din comentarii, pe care voi sper ca nu le-ati vazut.

Untitled

Ma rog, pot trece peste, ca oamenii stiu sa injure in loc sa argumenteze ceva.

M-a deranjat ca au atacat si lovit jurnalistii. M-a deranjat ca au distrus echipamentele de live. Pai atunci de ce va plangeti pe Facebook ca nu transmite nici o televiziune protestul vostru daca voi le distrugeti echipamentul. Sa va mai zic una despre presa. Acestia trebuie sa transmita ceva logic. Daca voi nu aveti un mesaj cu subiect si predicat, nu va baga nimeni in seama.

Partial unii oameni au incercat sa dialogheze cu mine si am raspuns foarte placut si am inchegat niste discutii pe acolo. Desi am avut parte si de mesaje de genul asta:

Untitled

Totusi, am aflat si ce materiale de informare au primit acestia in Piata Universitatii. Ca te duci la un protest si trebuie sa stii de ce protestezi, asa incat sa il analizam.

1237054_424000247705493_356434348_n

1. da
2. da, vezi punctul 1.
3. da, pai asta e proiectul
4. pai asa se extrage aurul, ca nu suntem romani si nici in vremuri stravechi sa lucram cu lampase.
5. aveti un lac de cianuri alaturi de la Rosia Poieni, il vedeti de pe Luna, din google maps. Va arat si alte lacuri care sunt acum verzi si ecologizate. Avem un stat, acesta e obligat sa le controleze si sa se asigure ca sunt protejate. Daca aduceti in vedere accidentul de la Baia Mare, va reamintesc ca avem un stat, care atunci nu a actionat.
6. exploatarea se face la suprafata – logic, suntem in 2013, nu pe vremea imparatului Traian. Cum altfel vreti?
7. normal ca se foloseste o tehnologie “ieftina”, oricine e interesat sa obtina un profit cu o investitie cat mai mica. Asta e lumea de acum.
8. cateva sute de locuri de munca. Pai normal, exista tehnologie, exista masini, exista tehnica. Ce? Vreti sa dati la tarnacop?
9. redeventa de 6% e problema statului Roman. Acest stat are ministri, prim-ministri, oameni care stiu sa negocieze si sa isi asume chestii. Aia 6%  reprezinta o cifra mai mare decat contractul initial.

Deci pentru ce protestati?

In alta ordine de idei, pe principiul Afara Ploua! aseara am pus poza asta din Piata Universitatii.

1271397_10151907982011204_1766858273_o

Am fost acuzat ca din cauza acestei poze denaturez realitatea. Ca in poza asta se vede o piata goala si nicidecum realitatea din piata de acolo. Ma voi sunteti normali?

 

In celalat articol legat de protestele Rosia Montana de la Bucuresti, am fost acuzat ca am generalizat. Probabil. Insa sa intelegeti un singur lucru. Eu am ajuns in piata, la ora 00:22, atunci cand era carosabilul ocupat, atunci cand jandarmii faceau pariuri daca ii bat pe protestatari sau nu. Iar faptele din Piata le-am relatat in acel articol. Daca vreunul din cei lezati se identifica in pozele de acolo, foarte bine. Daca in schimb au fost mai devreme in piata ii rog sa ma scuze, dar ei trebuie sa inteleaga ca nu erau subiectul afirmatiilor mele.

Pana una alta, va las sa faceti ateliere gen #occupy, poate stabiliti un reprezentant (ca trebuie sa primeasca cineva dosar penal pentru proteste neautorizate), poate va puneti si niste puncte de revendicari logice si corecte, iar cu acestea sa va duceti la presa ca sa poata si presa sa puna intrebari mai departe, in numele vostru.

Cineva va veni sa spuna acum ca am fost batut in Piata Universitatii. Asa si? Nu as fi primul. Unii oameni asta inteleg prin dialog. Ah, intre mine si RMGC nu a existat niciodata o relatie contractuala.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: