Winamp se inchide

Winamp se inchide

Va amintiti ca inainte, pe vremuri cum imi place mie sa spun, nu existau alte programe de ascultat muzica decat Winamp? Adica pe vremea lui windows 98, Winamp era cam primul program care se instala pe calculator dupa ce se instala sistemul de operare. Si tot atunci Winamp era cea mai cool sursa de mixaj la petreceri. Vaai cate petreceri am mixat cu winamp-ul. Intre doua sesiuni de winamp si nu cum se intampla acum cu traktoare si alte softuri de mixat, astfel incat sa stii cum sa potrivesti piesele. Pe vremea aceea mixajele le faceam live si daca voiam sa iasa ceva bine, trebuie sa cunoastem foarte, foarte bine melodiile, chiar sa stim beat-ul si sa putem sa dam play in partea cealalta fix la momentul oportun.

songfreaks-winamp

Probabil pentru ca nu mai este folosit. Probabil pentru ca a fost plin de virusi – de fapt asta a fost si motivul pentru care eu l-am dezinstalat. Sau probabil pentru ca lumea acum nu mai foloseste Winamp ca sa asculte muzica, acestea vad eu motivele inchiderii sale.

Acum muzica e online. Eu nu mai am in calculator decat mp3-uri din 2008, ultima oara cand am avut Winamp pe calculator. De atunci incoace, exista internet, exista youtube, exista playlisturi pe youtube si muuulte siteuri de muzica. Acolo gasesti mult mai multa muzica decat ai avea nevoie pe calculator. Si nici nu trebuie sa o downloadezi, sa o sortezi si sa o indosariezi. Trebuie doar sa dai click si play.

Probabil aici a pierdut Winamp. Sau probabil s-a adaptat, dar putin cam tarziu.
Ma uitam adineauri pe blogul lor si vazusem cum au dezvoltat un player pentru android. Si iarasi ma intrebam la ce? Atat timp cat pe android avem deezer si zonga sau chiar google play music sau soundcloud. Probabil e timpul sa faca loc pentru altii.

Si a fost o istorie. Pentru ca Winamp a facut istorie cu noi si prin noi. Ah, nu suntem batrani. Nu inca. Doar ne amintim de clipele placute in compania winampului, de adineauri.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply