Ziua copilului. Topul activităților copiilor pe internet

Ziua copilului. Topul activităților copiilor pe internet

Un nou studiu Kaspersky Safe Kids a identificat cele mai populare interese ale copiilor în perioada mai 2022 – aprilie 2023. Miraculous: Tales of Ladybug & Cat Noir și MSA previously My Story Animated, au devenit cele mai populare desene animate vizionate online.

Cântecul „Baby Shark” a fost termenul cel mai căutat de copii pe YouTube. În plus, cei mai la modă bloggeri de gaming au fost Aphmau, Dream și Technoblade.

Copiii moderni primesc propriile dispozitive mobile de la o vârstă fragedă și încep să navigheze devreme în spațiul cibernetic. Acolo pot explora lumea, își pot face prieteni, se pot juca și învăța. Kaspersky a examinat interogările online ale copiilor pentru a înțelege ce i-a entuziasmat și interesat în ultimul an. Noua analiză se bazează pe date anonimizate – interogări de căutare, cele mai populare aplicații Android și categorii de site-uri web solicitate – furnizate voluntar de utilizatorii Kaspersky Safe Kids.

Cele mai folosite aplicații de către copii

În perioada mai 2022 – aprilie 2023, cele mai populare aplicații de pe Android au inclus YouTube (33%), TikTok (18%) și WhatsApp (18%). Roblox a ocupat locul patru (7%). Pe Windows, cele mai populare aplicații au fost Google Chrome (46%), Microsoft Edge (13%) și aplicația de comunicare preferată a copiilor, Discord (10%).

În ceea ce privește YouTube, copiii au căutat cel mai des canale și bloggeri care filmează conținut de divertisment, provocări sau canale de lifestyle (19%). Desenele animate, emisiunile TV și anime (17%) au reprezentat următoarea categorie de conținut cea mai populară. Locul trei a fost ocupat de interpreți muzicali (15,7%). Bloggerii de gaming au reprezentat 15,5% din căutări, iar conținutul jocurilor 10%.

MrBeast și SSSniperWolf au fost cei mai la modă între bloggeri și canale.

Dintre desenele animate (46%), copiii au căutat cel mai frecvent Miraculous: Tales of Ladybug & Cat Noir season 5 și MSA previously My Story Animated. Chainsaw Man, Demon Slayer și One Piece au devenit lideri în topul căutărilor de anime (16%). Iar cele mai îndrăgite filme în rândul copiilor au fost Super Mario Bros. Movie, Black Panther: Wakanda Forever, Rock Dog 3: Battle the Beat.

Baby Shark” a fost, din nou, cea mai solicitată melodie în rândul copiilor. În ceea ce privește preferințele muzicale, grupurile pop coreene BLACKPINK și BTS, genul rap și artistul portorican Bad Bunny au devenit lideri.

Aphmau, Dream și Technoblade au fost cele mai populare căutări în rândul bloggerilor de gaming, în funcție de numărul de solicitări în perioada de raportare. Jocurile preferate ale copiilor, pe lângă Roblox și Minecraft, au fost Brawl Stars, Fortnite, Genshin Impact și Stumble Guys.

Alte tendințe populare includ interogări legate de Gacha Life. Acestă categorie include videoclipuri din joc, TikTok, mini-filme și multe altele.

În ceea ce privește categoria memes, alături de „beluga” de anul trecut, „skibidi bop”, „gigachad” și „countryhumans” au fost cele mai populare în rândul copiilor. Videoclipurile ASMR au fost, de asemenea, foarte căutate și apreciate, „asmr eating” și „asmr makeup” fiind cele mai căutate sunete.

Pentru a vă asigura de faptul că cei mici au o experiență online pozitivă, Kaspersky vă recomandă, ca părinte, să:

  • Vă implicați în activitățile online ale copiilor, încă de la o vârstă fragedă, astfel încât aceasta să fie norma stabilită, iar apoi să îi puteți îndruma cu privire la practicile de siguranță online.
  • Luați în considerare descărcarea aplicațiilor de control parental și discutarea acestui subiect cu copilul, pentru a-I explica cum funcționează astfel de aplicații și de ce sunt necesare pentru a rămâne în siguranță online.
  • Faceți conversațiile despre securitatea cibernetică mai plăcute și mai interesante, abordând acest subiect prin intermediul jocurilor sau alte modalități distractive.
  • Petreceți mai mult timp comunicând cu copiii despre măsurile de siguranță online. Încercați să acordați atenție obiceiurilor personale. Folosiți smartphone-ul când măncați sau vorbiți? Copiii vă imită obiceiurile? Reacționează ei într-un mod diferit când vă lăsați telefonul deoparte?
  • Cereți copilului să nu fie de acord cu nicio setare de confidențialitate, fără să vă ceară ajutor înainte de aceste decizii cu privire la siguranța dispozitivelor mobile. Adulții ar trebui să dezvolte obiceiul de a citi toate acordurile de confidențialitate.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply