10 milioane de afisari in trafic.ro

Ati citit bine 10 (zece) milioane de afisari in trafic.ro are jocul conquiztador. 10 milioane pe zi, nu va ganditi ca ar fi o perioada mai mare de timp decat o singura zi.

E o suma imensa pentru care trebuie sa fie o nebunie de servere in spate. Nici nu vreau sa ma gandesc ce ar putea genera 10 milioane de vizitatori. Mai ales cate servere ar trebui sa sustina asta. Teoretic o afisare in plus se face daca se reincarca inca o data pagina respectiva, daca se refresuieste continutul, deci se interogheaza inca o data baza de date, iar serverul web trimite inca o data informatia pe care ti-a afisat-o pana in momentul in care pagina s-a schimbat. Asta doar teoretic. Practic cu un plugin ca live http headers instalat in firefox vezi cam ce primesti de la serverul respectiv. Tot ceea ce ceri si ceea ce iti serveste pagina de web.

conquiztador

Click pe poza pentru imaginea intreaga.

Insa surpriza, incarcand pagina singura intr-o fereastra vedem cum jocul deschide un frame separat doar cu codul trafic.ro si ca da refresh la acest cod de fiecare data de cate ori se acceseaza ceva in pagina jocului. Adica, daca dai un raspuns corect, daca dai un click pe harta, daca se schimba scena in flash-ul ala, se incarca automat si frame-ul cu trafic.ro, asta inseamna ca exista un refresh minim intr-o pagina de web, de care noi nu stim, scena care contine doar scriptul trafic.ro.

Bineinteles, pe langa asta mai e si un alt frame care contine scriptul cu reclamele protv, ce se reincarca automat in acelasi mod.

De asta ne putem lauda cu cea mai mare rata de afisare din istorie a romaniei.
conquiztador

Acum nu avem decat sa ne gandim cum am putea face si noi la fel. Daca intr-un flash, daca te plimbi cu mouse-ul pe el, sau dai click fara sa se intample ceva interesant, se reincarca scriptul de trafic, de ce nu am implementa aceeasi chestie in toate reclamele sau in toate paginile ce exista? Nu de alta, dar o rata atat de imensa de afisari poate creea un boom de afisari de reclame sa zicem, deci bani mai multi.

Partea mai interesanta vine de la trafic.ro unde in termenii si conditiile sale specifica doar ca:

Afisare / Pageview
Prin “afisare” se intelege incarcarea in browserul unui vizitator a unei pagini web, un refresh de pagina generat de utilizator sau de site. Daca acel vizitator incarca, sa spunem, de cinci ori in aceeasi zi o anumita pagina de pe un site, el va genera cinci “afisari” si un “vizitator” pentru site-ul respectiv.Bineinteles, afisarile raportate in statisticile si tabelele Trafic.ro se refera la paginile de web care poarta icon-ul “Trafic”, prin intermediul caruia se face contorizarea.

Deci suntem in termeni si conditii, undeva la limita, se efectueaza numarul de afisari, se efectueaza un refresh la o pagina, se efectueaza o noua afisare de fiecare data. Si toate astea cu consum minim de resurse.
Sunt curios ce are de spus traficu de asta, sau daca macar ii deranjeaza, nu de alta dar Costin se lauda. Daca traficu n-are nimic de spus, maine imi arunc si eu in aer vizitatorii cu 20 de mii de afisari, nu de alta dar pentru un cacat din asta mi-au suspendat mie contul in 2001. De atunci va port pica daca nu stiati 🙂

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: