A murit comunismul?

Vroiam sa scriu asta vineri, in ziua de doliu national. Insa nu … nu mai am rabdare pana atunci pentru simplul motiv ca … e nebunie mare. Tocmai am citit un crawl ce informa ca … CNA a recomandat televiziunilor sa nu difuzeze divertisment in ziua de doliu national.

Da, a murit Teoctist. Asta e … orice om se naste, creste mare si moare. Mai devreme sau mai tarziu, asta e soarta. Important e ce se alege cu el dupa aceea. Eu am ce sa las in urma. Desi nu cred sa existe vreun server vizibil in internet pe care sa-l cumperi forever, fara intretinere si fara prea mare downtime, exista google cache ce te pastreaza.
Ma rog, a murit primul preot al  BOR, omul care a fost acuzat cel mai mult de comunism, chiar si dupa moarte. Omul ce e raspunzator de tot ceea ce reprezinta biserica acum. Hm … hai sa ne oprim.
Sau nu. Nu pot decat sa ma gandesc la ce am scris eu mai devreme, cum ca biserica reprezinta pentru mine doar asta. Nu poate sa imi iasa din cap faptul ca … la Biserica se merge acum doar de paste, pentru ca e trendy sa te duci cu lumina in club dupa aceea. Si asa mai departe.
Degeaba a sarit Geoana sa scrie cat de mult il iubea pe Teoctist, intr-un articol comercial pe blog, degeaba ne-a zis Nastase cate sarmalute a mancat la Patriarhie. Nah ca am mancat si eu foarte bine … tot de la ortodocsi, dar … din pacate, doar atat.

Zub zub zub …. revenim … Biserica poate fi o chestie misto. Iti poate creea un rol in viata, iti poate aduce o moralitate curata in viata, iti poate face niste reguli frumoase in care tu sa te simti bine si sa ai sentimentul ala de nici o grija. Dar, asta se intampla in Italia catolica, nu aici. Aici, Teoctist a reusit sa tina biserica unita, ca sa nu se vada ce masini de teren sunt in spate, sa nu se vada ce bani fac popii … sau sa nu se vada ce comportament au profii de religie, sau seminaristii. De fapt unde te poti ascunde mai bine decat intr-o biserica?
In schimb … cum dracu sa ii zic eu unui parinte la spovedanie ca am omorat pe cineva? Sau … cum sa ii zic ca am facut nush ce perversiuni, ma tem cumva ca el stie mai multe ca mine. Sau … daca ii zic ca am furat ceva … cat de repede vine politia sa ma ia de acasa?

Alea erau doar intrebari. Concluzia e ca …. daca se vine, se cere reforma, asa cum s-a cerut si acum 2 ani dupa Papa Ioan Paul al II-lea. Insa,  la cum merg reformele la noi …

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: