Africa pazea, venim!

De cand am anuntat ca plec in Africa de Sud, la cupa mondiala, n-am incetat sa primesc mesaje sa mi se ceara vuvuzele. Cred ca sunt vreo 50 de cereri pana acum. In schimb, aceleasi persoane se plang de zgomotul facut de vuvuzele. V-am zis ca mie-mi plac cum se aud, in schimb sunt curios cum se vor auzi la meciurile din campionatul intern. Nu cred ca as putea aduce atat de multe vuvuzele, pentru ca asta ar insemna sa fac o afacere misto cu Africa de Sud.

In schimb e frig acolo si ma tare bucur ca inca am acasa hainele de iarna. Normal ca nu putem compara iarna de Bucuresti cu orice alta iarna din Romania, dar am experienta Moscovei de anul asta, asa incat cam stiu la ce sa ma astept de la frigul din Johannesburg. Conform weather.com in fiecare zi va fi o maxima de 18 grade si o minima de -1, adica ingheata seara, in schimb ziua ar fi suficient de cald sa stai intr-un flanel sau tricou. Pe langa frig, am vazut si la TV, dar am si auzit ca vom avea parte de un alt prieten meteo, vantul care va sufla cu putere.

Ce vom face acolo mai exact? Pe langa ca vom merge la Mexic – Uruguay si Danemarca – Japonia, singurele meciuri la care am mai gasit bilete, ne vom plimba si vom vizita o groaza de chestii. Teoretic ne-am facut o lista de vizitat muzee, de plimbat prin oras, de vazut gradina zoologica – una dintre cele mai mari din Africa de Sud. Ce nu ne-am pus in lista (in principiu ca nu stim ce si pe unde) sunt cluburile si barurile. Dar cum nu ne temem de asa ceva, le vom lua  la rand sa vedem daca ne plac sau nu.

Oricum nu vom fi neaparat de capul nostru, vom cauta si alti romani care sunt acolo si vom incerca sa le aducem povestea lor. In schimb Diana mi-a promis ca ma pune in legatura cu un baiat care are ca animal de companie un sarpe Boa, care ne-ar mai putea indruma prin diverse chestii in Johannesbug.

Cum orasul nu are decat vreo 4 milioane de locuitori, iar toata zona metropolitana cu doua milioane mai mult, nu ma astept sa fie diferit de Bucuresti, iar Bucurestiul nu e mare, e doar greu circulabil.

Nu imi vin acum in minte ce sa mai fac acolo. Eu urasc sa-mi fac planuri, asa ca mai bine ma descurc la locul faptei. Bineinteles, voi aplica metoda Moscova, plec si merg 2 ore in directia asta, dupa care ma intorc si gresesc o strada, iar apoi apare quest-ul sa ajung de unde am plecat.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: