Mie chiar imi plac vuvuzelele

Daca vom ramane cu ceva de pe urma acestui campionat mondial, categoric acest lucru sunt vuvuzelele. Zgomot asurzitor pentru unii, un bazait ciudat ce se aude din televizor pentru altii, cert e ca vuvuzelele dau culoare acestui campionat mondial.

Ma tot gandeam cum reactioneaza fotbalistii la nivelul asta de zgomot de pe stadion, iar aici imi aminteam de meciurile Stelei de pe Ghencea, cele mai zgomotoase din campionat din punctul meu de vedere. Teoretic Steaua a fost timorata si speriata de fiecare data de cate ori tribunele fierbeau pe stadion. Acelasi lucru se intampla si in Africa. Meciurile sunt ciudate si fade. Echipe mari pierd sau nu reusesc decat sa bage cate un gol, in timp ce in tribune, fara un motiv aparent spectatorii nu depun efort prea mare sufland in vuvuzele pentru a crea atmosfera.

Bine eu chiar nu inteleg care e satisfactia de a sufla intr-o vuvuzea atat de mult. Acum sa nu credeti ca isi varsa toata lumea plamanii pe stadioane. Se sufla putin, sufla unii acum, unii imediat dupa, aud ca incep unii si asa sufla toata lumea. Zumzetul e constant, pentru ca tot timpul e cineva care sufla, iar vuvuzelele alea se aud peste tot. Si asa cum ma asteptam, de vreo doua meciuri incoace vad cum vuvuzelele s-au mai temperat pe stadioane. Sper ca nu va trece prin capul vreunei televiziuni totusi sa filtreze zumzetul, deoarece exact pentru asta e direct, ca sa vezi meciul asa cum trebuie.

Avem vuvuzele in schimb si in Romania. Cam orice carciuma in care se vad meciuri dau vuvuzele la nu stiu cate beri sau la o masa rezervata, chestii de genul asta.

Bonus: pe stadion n-ai voie sa faci zgomot puternic.

Vazuta pe pliantul de prezentare a cupei mondiale de la ambasada. Iar detalii despre ambasada si proceduri, probabil maine.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: