Au venit si hotii de carduri in Romania

Daca pana acum ceva vreme, hotii ce furau carduri in bancomate erau raspanditi in toata europa, acum au revenit in Romania. Asta din cauza faptului ca romanii au bani, folosesc cartile de credit, iar atunci cand scot banii nu neaparat ii scot pe toti o data.

Nu mica mi-a fost surpriza zilele astea cand folosind un bancomat bcr de la Casa Presei Libere m-am trezit ca initial nu mi-a intrat cardul in fanta, scotandu-l fortzat am constatat ca pe el se lipise o bucata de scoci. Anume, cardul lipit cu o bucata de scoci, impreuna cu un pin vazut de cineva din apropiere inseamna ca iti pierzi economiile.

Metoda e simpla. In bancomat se introduce un card care are lipit pe el banda adeziva, sau orice alt device care  stie sa lipeasca. Apoi hotul se amplaseaza intr-un loc de unde are vizibilitate asupra bancomatului si astfel vede PIN-ul pe care-l tastezi cand vrei sa iti validezi cardul. Tu tastezi PIN-ul si iti efectuezi tranzactiile bancare, iar la final te trezesti ca si anume cardul tau nu mai iese inapoi din bancomat. Daca chestia e bine facuta, cardul nici macar nu iti este acceptat de bancomat. Aici intervine in problema si omul binevoitor care vrea sa iti explice cum se foloseste bancomatul. Pana la urma totul se finalizeaza cu un card blocat in bancomat, iar omul iti explica ca trebuie sa suni la banca sa il blochezi.

Pana cand tu suni la banca, pana il blocheaza, tu te indepartezi de bancomat, el extrage cardul, stie pin-ul si intre timp extrage si restul de bani.

E atat de simplu. Drept urmare … cel mai usor e sa nu se vada ce pin tastati, iar atat timp ca doua maini acopera tastatura nu prea poate sa vada  nimeni nimic. 🙂

Si … contra hotilor astora ce sa faci? Daca ii dai la politie, ti se va raspunde ca nu sunt suficienti agenti, suficiente forte … etc.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: