Ce politie slaba avem

M-a amuzat imaginea asta, partinitoare, filmata dintr-un singur punct de vedere, dintr-un singur unghi, subiectiv, de la scandalul de aseara. Niste unii (sa ii categorisesc cumva? Vreti?), s-au adunat sa faca scandal si sa strice o dezbatere. Dupa care i-au spart masina ministrului culturii. Mi-ar fi placut si mai mult ca Barbu sa aiba cumva piciorul prins in usa, sa ne distram si cu ceva fractura cand i-au trantit asa usa.

Si ce vedem in aceste imagini, o tona de politie care nu a facut nimic. Adica nenea ala e demnitar. Nu i-au asigurat integritatea, nu au intervenit, au lasat scandalul sa evolueze. Trebuia sa existe o plangere in cazul asta? Nu tata, trebuia sa intervina. Si sa intervina simplu: pumni, picioare, bastoane. Pai ce e aici? Jungla?

Asa ca data viitoare cand intalniti un politist, puteti sa il scuipati in fata, oricum nu va face nimic.

Cativa dintre politistii din imagini i-am vazut incercand sa legitimeze un individ in centrul vechi, undeva la ora 2 noaptea. Individul mai tupeist asa, le zicea ca vrea sa afle nume sa afle nu stiu ce. Politistii habar n-aveau care e procedura si ce trebuie sa faca. Si culmea, aveau pistoale la ei. Cum li se da niste pistoale unor politisti care habar n-au ce proceduri trebuie sa urmeze atunci cand trebuie sa legitimeze un individ si cand trebuie sa intervina pentru ceva. Pai cum sa ai incredere cu politistii astia pe strada?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply