De ce arata blogul diferit astazi

Lupusul este o boala cronica incurabila, autoimuna care poate deteriora orice parte a organismului (pielea, incheieturile sau organele interne). Lupusul poate aparea oricand, fara cauze cunoscute. Pacientii nu mai pot avea o viata normala.

 

In Romania, potrivit statisticilor, aproximativ 9.000 de persoane sufera de Lupus (LES5), iar 90% dintre persoanele afectate sunt femei tinere, active, cu varste cuprinse intre 15 si 44 ani.

 

Diagnosticarea se face in minim 4 ani, timp in care multi pacienti nu sunt constienti de ce li se intampla si apeleaza la diversi medici in cautarea unui rapsuns. In principiu, 3 medici diferiti trebuie sa cada de acord pentru o diagnosticare finala.

 

Lupus este supranumit “marele imitator”, “boala care imita alte boli”, din cauza simptomelor usor de confundat cu cele ale altor boli mai comune, principal factor care conduce de altfel la dificultatea diagnosticarii.

 

Anul trecut, in urma campaniei in care te-ai implicat alaturi de noi, in doar o singura zi asociatia a primit nici mai mult nici mai putin de 900 de telefoane de la pacienti sau rude ale acestora, toti pentru a se informa despre boala si cum pot trai normal cu ea. Speram sa putem conta pe ajutorul tau si de aceasta data.

 

Pe 10 mai, vrem sa tragem un semnal de alarma puternic, astfel incat pacientii nediagnosticati sa poata identifica simptomele acestei boli grave si sa le raporteze medicului.

 

Pentru a evidentia acest aspect al Lupusului, cel de “imitator”, vrem sa lansam o campanie in care blogurile sa imite alte bloguri. O metafora puternica pentru a populariza aceasta idee si pentru a ajuta cat mai multi oameni.

 

Vom realiza acest lucru printr-un simplu plugin de wordpress care, in momentul activarii remote (pe data de 10 mai), va afisa pe domeniul blogului tau homepage-ul unui alt blog inclus in campanie, plugin-ul respectiv va afisa si un banner informativ cu un mesaj care anunta ideea campaniei si face trimitere la site-ul www.infolupus.ro pentru mai multe informatii.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply