Votul in alb sau cum se vor frauda foarte usor alegerile

Se spune ca la uninominalul asta votul in alb este permis. Adica, tu nu vrei sa votezi cu nimeni pentru ca nu iti place clasa asta politica. Te duci la sectia de votare, ti se pune stampila ca ai fi votat, dar tu introduci in urna un buletin de vot pe care n-ai pus nici o stampila.
Buletinul ala de vot nu se va considera vot nul, se va considera vot alb si va fi interpretat ca atare, iar asta va insemna o palma data clasei politice. Adica uite domle au venit 50 de oameni la vot, si 49 dintre astia au ramas cu voturile in alb, adica n-au avut pe cine sa aleaga dintre aia care au candidat. Ala singur care a votat un candidat va face ca acel candidat sa ajunga in parlament

Ce se intampla cu voturile albe?

Pai teoretic ele se numara de catre oamenii implicati in alegeri, de catre oamenii care sunt la sectiile de votare in comisiile de votare si se pun deoparte. Dar sa gandim logic ca doar suntem in Romania, cat de greu o fi sa pui stampila votat, pe unul din voturile albe si astfel sa cresti voturile unui anume candidat sau altul? Credeti ca nu va fi frauda de genul asta? Din contra, chiar foarte multa. Asta pentru simplul motiv ca la numararea voturilor e cel mai usor de anulat / numarat voturi in favoarea cuiva sau a altcuiva, atunci de ce sa fie greu sa pui o stampila cu VOTAT pe un buletin de vot VALID luat din urna si nealocat niciunui candidat.

Pana la urma totul se rezuma simplu: votezi sau nu votezi. Cale de mijloc daca ar exista … parca inca nu se aplica in Romania. Si sa-mi zica cineva ca n-am dreptate.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply