De ce nu folositi rutele ocolitoare?

De ce nu folositi rutele ocolitoare?

Eu nu inteleg mentalitatea asta. Ai o autostrada pana la mare, care este drum drept. Perfect adevarat pana aici. Numai ca daca pui cateva zeci de mii de masini pe autostrada asta, cu sens unic pe fiecare sens de mers, fara posibilitatea de a iesi, intoarce sau ceva, ramai blocat acolo. Si atunci te enervezi, te umpli de spume, te dai cu capul de pereti si scrii pe Facebook.

De fiecare data, politia insista sa folosim si rutele ocolitoare. Cand vine vorba de DN1, politia rutiera opreste traficul pe DN1 si il redirectioneaza din Brasov pe DN1A. Vrand, nevrand, soferii sunt obligati sa foloseasca ruta ocolitoare. In schimb, din fericire de la mare nu se intampla asa ceva. Asa incat, romanii se blocheaza toti pe drumul spre Bucuresti, prin statiuni, pe drumul dintre statiuni sau pe autostrada.

Am plecat azi din Vama Veche, la ora 14. Am ajuns intr-o ora jumatate la Cernavoda, folosind drumurile judetene asfaltate foarte bine. Am mers cu viteza in afara localitatilor si m-am intalnit cu maxim 30 de masini care mergeau in acelasi sens cu mine. Asta pe ruta ocolitoare.

Am ajuns la Cernavoda, m-am suit pe A2, pana la Fetesti, unde exista cam singurul pod de peste Dunare  (sa il exceptam pe cel de la Harsova, e prea departe).  Am stat pe autostrada, pe portiunea de 10 kilometri sau cati sunt intre cele doua brate ale Dunarii, cam jumatate de ora. Am avut parte de nervi, masini care mergeau pe banda de urgenta, un politist disperat si obosit pe motor pentru ca trebuia sa patruleze pe banda de urgenta, ca nu cumva sa se suie soferi acolo. Iar in fata noastra era o masina de politie cu girofarul pornit, care cred ca doar incurca traficul. Mergeam 20 de metri si ne opream.

Satul deci de autostrada, am iesit la Fetesti si am continuat spre Borcea – Calarasi – Oltenita – Bucuresti. Distanta asta am facut-o in doua ore. Doua ore deci de la Vama la Fetesti, doua ore de la Fetesti la Bucuresti. Drumul deosebit de liber.  Nu am intalnit decat sporadic masini pe drum, de fapt masini ale localnicilor. Si tot pe drumul asta un singur radar de Calarasi care avea alta treaba.

Bonus, am mers cu viteza constanta. Am mers economic si a fost extrem de placut drumul atat timp cat am fost singur pe drum.

 
Si inca una, asta e de vineri:

 

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply