Educati poporul pentru a folosi internetul

BBC face o chestie interesanta: isi inchide din  studiouri si statii locale neprofitabile pentru a se repozitiona catre lumea digitala. Isi invata angajatii sa foloseaca twitter si facebook, iar din ce inteleg ei rezulta reportaje de prezentare si educare ale populatiei.

Acum nu stiu daca din cauza acestui reportaj a dat twitter in seara asta putin over capacity, dar ma astept sa le fi crescut traficul in urma acestui material. Mai mult ma astept ca lumea sa fi invatat ceva din asta.
Si totusi pentru ca oamenii sunt conservatori, intotdeauna au aparut voci care sunt impotriva acestei evolutii firesti a institutiei media.  Bineinteles din afara ti se pare ingrozitor, cum o institutie media de talia BBC sa isi inchida studiouri si posturi regionale. Dar explicatia ar fi simpla, e criza, nu mai sunt profitabile, si-au depasit durata de functionare, retehnologizarea costa. Drept urmare se vor vinde la mana a doua catre televiziuni care nici acum n-au ajuns la dotarile tehnice ale BBC si astfel va progresa trustul englez.

Revenind la educarea populatiei sa foloseaca internetul, e bine ca BBC s-a apucat de lucrul asta acum, desi e putin cam tarziu. Dar totusi, e bine ca prezinta corect zic eu ce se poate face pe internet, asa cum se vede si in materialul de mai sus. Si prezentarea showului, dar si pagina web bbc.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply