Am văzut Ethernals (2021). Iar Marvel resetează filmele cu super eroi

Am văzut Ethernals (2021). Iar Marvel resetează filmele cu super eroi

Marvel încearcă ceva nou. Nu îmi dau seama exact ce, pentru că tot ce era din categoria Avengers pare că ar merge mai departe. Cel puțin Spiderman a mers, dar un nou film Avengers nu prea ar mai apărea în formula pe care o avem, deja i-a omorât Thanos pe toți.

Și atunci ce faci când Avengers s-au încheiat? Dezvolți povestea pe lângă episoadele Avengers. Aduci o poveste nouă, cu supereroi noi. Il omori pe Superman de la concurența DC. O aduci pe Angelina Jolie, dar … ce urmează?

Am văzut Ethernals. Filmul este o superproducție, iar efectele sunt super bine făcute astfel încât să nu îți dai seama că ar putea fi acolo și greșeli de producție. Povestea nu are legătură cu trailerul și este cam prima poveste din acest an care este diferită față de trailer. Ceea ce e un lucru bun.

Singurul lucru mai puțin bun este că e puțin lung, nu are glumele din filmele Avengers, iar Angelina Jolie este zeița războiului care se bate cu toată lumea și îi salvează de una singură pe toți. Un alt lucru mai puțin bun e că mă așteptam să râd mai mult. Unde e Thor când ai nevoie de el?

De fapt asta este surpriza acestui film: Angelina Jolie într-un film gen Xena prințesa războinică, dar de la Marvel. Iar fata joacă bine de tot, joacă cu ură, îi bate pe toți și este cea care salvează povestea. Dar am mai spus asta odată. În schimb pentru că e primul film al Angelinei ca super erou, din câte știu eu, nu cred că va fi și ultimul. Ceea ce înseamnă că acum pe lângă Iron Man și Capitain America o vom avea și pe Angelina care face lucruri. Suntem pregătiți pentru așa ceva? Nu e cea cam bătrâna?

Mă tot gândesc cui se adresează acest film? Pentru că este clar, e o nouă generație de super eroi, deci ar trebui să targeteze generația tânără. E o altă poveste, care este bine împachetată, dar oare generația tânără este pregătită să înțeleagă cine este Agelina și de ce este ea în film? Dar oare generația bătrână care a crescut cu filmele Marvel va primi cum trebuie această continuare?

Filmul ăsta mai arată ceva: o încleștare pe viață și pe moarte între Marvel și DC. Aceștia sunt principalii producători de povești fantastice, iar fiecare dintre firme are super eroii lor. La Marvell sunt Avengers, la DC este Justice League. De data asta Marvel atacă și atacă dur. Ia personaje de la DC, le introduce în filmele lor și le omoară. Sunt curios ce repercusiuni va avea aceasta pentru DC, dar și ce replică va avea DC.

Până atunci, Ethernals este la IMAX, iar aceasta este recomandarea de vizionare. Bineînțeles, povestea are preview la final pentru următorul episod.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply