FM Matinal

Promiteam zilele trecute un articol despre matinalele din FM-ul autohton. Matinale, adica acele emisiuni de la 7 la 10 dimineata, ce te trezesc din somn, ce te binedispun si ce vor sa te informeze de la prima ora. Pana aici nimic rau. Partea nasoala e ca sunt mai multe posturi de radio care au emisiuni matinale. Si din toate cate ne umplu creierii cu megahertzi, se evidentiaza 3 la numar: Radio21, Guerilla si KissFM [ in ordinea asta ].
De ce in ordinea asta? Pentru ca asa le ascult eu acum. Sau, pentru ca in ordinea asta le prefer. Desi, am impresia ca se vor schimba locuri. Din motive simple. Unii pot, si au cu ce, iar ceilalti imita.

Revenind la ideea de emisiuni matinale. Cam toate seamana intre ele. Ca deh … e dimineata si trebuie sa zica fiecare buna dimineata. Ce ar fi sa zica cineva buna seara 🙂 Dar, de aici pana la a avea emisiuni aproape identice ca format e o mica distanta.

  • Si aici intra Radio21 si Kiss FM. La Kiss avem un Huidu, si un Gainusha, care au formatul lor de emisiune, ca doar ei l-au inventat. Si cu care au plecat de la 21.
  • La 21, avem un Buzdugan si un Morar ( ce nume deosebite pot sa aiba. ), care au preluat formatul de emisiune de la ceilalti 2 colegi si l-au modificat un pic, eventual l-au facut mai picant si au schimbat ordinea si / sau orele la care difuzeaza anumite rubrici.

Ce face diferenta sunt The Good, the Bad, and the Ugly ( Dobrovoski, Mihaiu, Craioveanu ) de la Guerilla. Care au pastrat ce au ei mai bun. Si anume stilul cu care au cucerit ascultatorii acum ani buni. Si care inca prinde. Si care va prinde in continuare. Asta din cauza faptului ca Guerilla a castigat orase noi. Si din cauza faptului ca revine dupa ceva ani de zile cu stilul original pe care l-au abordat de la inceput.

Ce e in continuare rau in toate emisiunile de matinal, e ca sunt pe bani. E ca atrag publicitate de peste 500 de euro ( sau 1500 ) pe 30 de secunde. Si din cauza asta se razboiesc intre ei. Si nu usor. Ci greu si grav de tot. De la pastrat momente de reculegere pentru colegii de la celalalt post de radio [ deci ii asculta / isi asculta concurenta ], pana la chestiile de mai jos … care suna si arata nasol :

Ultima ora: Oameni buni, Cronica Cacotashilor nu mai exista asha cum o shtim!!! Din cauza unor neintelegeri financiare Huidu l-a dat afara pe Gainusha. Se pare ca Gainusha are de asemenea cancer in faza terminala shi tocmai de aceea in ultimul timp nu mai dadea randament. se pare de asemenea ca Huidu le-o trage bebelushelor shi ca una dintre ele este insarcinata cu el iar nevasta lui Huidu vrea sa divortzeze!”

Pana una alta, la 7 jumate avem pe Radio21 farsa lui Buzdugan, imediat dupa a lui Jugaru la Kiss, intre timp merita Guerilla … mult de tot … parerea mea .. pentru ca astia … dau impresia ca nu se uita la banii aia. Nu direct. Si isi permit sa zica … hai sa fumam cat e piesa asta 😉

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: