Generatia PRO a murit

Imi amintesc de acum cativa ani, cand se lansase conceptul de Generatie PRO, ce a prins foarte bine aici. Atunci aveam Andre, A.S.I.A, scumpy, baby, nush … tot soiul de trupe muzicale, sustinute din spate de spectacolele uriase de la Protv. Atunci era frumos, era o idee, era un trend.
Imi amintesc de campaniile lui Cristi Tabara cand strangea atata lume in fata la Protv, incat se bloca Pache Protopopescu, iar nimeni nu facea plangere la politie, nimeni nu claxona, nimeni nu zicea ca Protv e prost sau ca nu e bine ce face.
In schimb … vremurile alea au trecut, campaniile s-au dus, oamenii au fost fericiti. Ne-am gandit sa mai facem niste televiziuni si le-am facut, insa … am spart gasca. Am devenit concurenti si rivali, fara sa putem sa ne uitam unii in ochii celorlalti, decat cu fitele si impresiile lasate de sus de catre unii si altii.

Atunci … eram noi tineri …
Acum am imbatranit, au aparut neveste, au aparut copii, iar niciunul din cei care atunci erau generatia PRO nu mai e acum in stare sa gandeasca la fel. Acum are responsabilitati, griji, idei, stress, munca, nevasta, copil, rutina ….

Zum zum zum … acum avem tineri … Ei fac ce? Ei trebuie sa aleaga dintre mai multe. Daca noi alegeam atunci intre Protv si Esmeralda, acum ei trebuie sa aleaga intre Dan Negru si Dan Diaconescu.
Inseamna ca acum avem generatia 0TV, pentru ca … acum, 0TV-ul provoaca miscari de strada, acum 0TV-ul pune in ziare un titlu pentru 2 saptamani: Aseara la 0TV si-a recunoscut crima, Traia cu profesoara iar parintii stiau.
Acum ceva ani, ieseam in strada pentru Daruiesti si Castigi, acum iesim in strada pentru ca s-a aruncat unul de la balcon si cerem moartea profesoarei aleia, sau acum iesim in strada pentru o crima.

zum zum zum …. e mai bine acum … nu?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: