În decembrie se aud cele mai bune înjurături din tot timpul anului

În decembrie se aud cele mai bune înjurături din tot timpul anului

Se spune că trebuie să fim mai buni de sărbători și că trebuie să fim mai liniștiți. Din contră. Acum nu știu dacă este pandemia, daca este stresul acumulat din timpul anului sau pur și simplu așa ne-am transformat noi în ultimii doi ani. Dar cei care de obicei nu ies din casă, nici nu mai trebuie să o facă. Stați acolo. E o lume rea afară.

Am zis inițial că e început de decembrie și că e doar o situație temporară, dar nu, nervozitatea este la culmi maxime în această perioadă, tocmai pentru a putea fi liniștii de Crăciun. Iar eu nu îmi dau seama cum se poate să fi nervos înainte de Crăciun, iar de sărbători să fii atât de fals și bun și cumsecade și prietenos. E pur și simplu fals.

De la nervii din trafic, unde toată lumea se plânge de trafic, în timp ce ei sunt traficul, la nervii din magazine, acolo unde – culmea – sunt și alți oameni care au ieșit la cumpărături.

Am impresia că ultimii doi ani au mărit individualizarea persoanelor și au dus la dispariția oricărui sentiment de socializare. Fiecare este un individ acum, care nu mai socializează și îi vedem pe toți ceilalți ori că nu există, ori ca persoane care sunt dușmanii lor. Dacă în ultima parte aș putea înțelege o explicație bazată pe frică, atunci nu înțeleg de ce să nu realizezi că mai sunt oameni pe lângă tine.

Practic dacă totuși vrei să ieși în lume, vei vedea că lumea s-a schimbat. Nu vei mai vedea zâmbete pe fețele oamenilor, ci tristețe și priviri întunecate. Nu vei mai avea efervescența unei băi de mulțime, că în momentul ăsta sunt două tipuri de oameni: cei care se simt vinovați că au fost la Untold și cei care îi consideră pe cei care au fost la Untold vinovați.

În tot acest univers există cluburi care sunt deschise după ora 22, unde se fumează înăuntru și unde universul underground pe care noi îl admiram îl utopia filmelor underrated, devine realitate. Acolo ar fi putut fi lumea de dinainte, dar nici acolo nu mai e la fel.

În această poveste reală care ne înconjoară pe toți, urmează Crăciunul. Până atunci vom înjura în trafic, ne vom speria de persoanele de lângă noi de pe stradă, vom continua să împărțim ură și frustrare în stânga și în dreapta fără să ne gândim la cel de lângă noi.


Iar de Crăciun cele două minute când vom ura Sărbători fericite vom crede că suntem buni, că am fost mai buni, că am salvat lumea urând de bine cuiva.
Imediat după asta vom blestema pe cel care ne-a tăiat calea sau pe cel care a oprit la semafor pentru că noi consumăm combustibil și nu avem o mașină electrică.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply