Pentru ca e din banii statului – TVR 2

TVR 2 e o televiziune comerciala. Adica una ca oricare alta, care isi castiga banii din vanzarea de publicitate. Pe langa asta in schimb, primeste si bani din bugetul TVR, care buget este unul de stat, votat de Parlament si alocat din PIB, adica din ceea ce noi producem si din impozitele pe care noi le platim la stat.

Vorbind despre TVR in general, ne gandim la o televiziune slaba, cu un numar de telespectatori pe care l-as obtine si eu / oricare dintre noi cu multi prieteni. Adica ceva de genul, dau un mass pe mess cu uitati-va diseara la televizor la ora cutare pe tvr si voi trimiteti mai departe, iar sa zicem 20% din oamenii astia se si uita la tv. Cam asta e ratingul TVR.

In seara asta la o magnifica emisiune de pe TVR2, maniacii se numeste, am vazut o tipa … blonda si proasta care timp de 2 minute jumatate s-a lamentat – intr-o inregistrare la Hard Rock Cafe – ca nu i-a venit nu stiu ce invitat in emisiune.  Si a incercat sa il faca cu ou si otet pe invitatul ala, facandu-se din penibila in idiot de penibila pana la final.
Pe langa faptul ca acest lucru nu se face, pe langa faptul ca directorul de programe ar trebui sa o dea afara pentru ca nu a reusit sa isi aduca invitatul in emisiune si / sau sa aiba alt invitat corespunzator cu emisiunea pe care dorea sa o faca, sa ne gandim logic. De ce dracu te-ai duce la o emisiune la TVR2? Ca sa iti faci o contra reclama? Sa iti faci reclama proasta? Sa te duci pe strada si sa intrebi lumea … m-ai vazut la TVR2? Nu … ce e aia, chiar asa de patetic esti incat sa te duci la TVR2?

Si n-as vorbi despre TVR daca n-as cunoaste cum stau treburile acolo. Din  contra, cunosc mult prea bine. Am fost acolo, am facut o emisiune (si mi-a fost de ajuns). Dar pe vremea aceea se uitau mai mult de 10 oameni la TV. Acum, la ultima emisiune la care am fost la TVR, nici oamenii pe care i-am rugat sa se uite nu s-au uitat.

Dar la TVR totul e din bani publici, deci se aplica regula cu sacul fara fund si ulciorul ce merge la apa de mult prea multe ori fara sa se sparga.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply