Poliția veghează, monitorizează și încasează

Poliția veghează, monitorizează și încasează

Nimic nu e mai trist decât să moară cineva. Și cazul de mai devreme, trebuie rezolvat. A murit un baiat, înțeleg, cel care a făcut festival când a ieșit de la Rahova. Am urmărit atunci petrecerea, că a fost live în HD pe Youtube. Oameni cerebrali, fără manele inutile, fără glume deplasate. S-au omorât la poker sau barbut. E ok. Se întâmplă.

Dar nu ”se întâmplă” ce vine poliția să spună.

”În niciun caz nu sunt bucureștenii în pericol. Monitorizăm activitatea, astfel încât astfel de evenimente să nu mai aibă loc”,

a afirmat comandantul Poliției Capitalei.

Mesajul a fost dublat de ministrul de interne. Dar eu din mesajul ăsta înțeleg altceva. Că așa se recunoaște corupția. Că așa se justifică clanurile mafiote și cercurile lor de influență. Nu în mod legal, ci pentru că se cumpără polițiștii care trebuie. Ce înțeleg din această monotorizare?

Se dă camătă? Foarte bine, să se dea. Dar persoana care dă bani cu împrumut este înregistrată ca IFN? Este un contract care se face acolo? Statul câștigă ceva?

Se monitorizează. Cum se monitorizează? Gen, baiatu, hai ca diseară ieșim cu radarul, pe la ora 10 așa. Hai și tu pe Sebastian acolo, vezi că noi o să stăm la biserică. Vino și tu cu 75 pe verde, nu pe roșu. Sa justificăm și noi că te monitorizăm. Și dăm amenda minimă, două puncte, un avertisment și poți să plătești pe loc.
Uite șefu, l-am prins pe ăla din clanul ăsta cu 75 pe Sebastian. Da șefu, a plătit amenda. Da șefu, puncte de penalizare, cum scrie la lege șefu. Da, și pentru dumneavoastră șefu, păi se poate?

Mai era o știre la televizor în care vedeam că poliția a găsit arme albe, petarde, alte nebunii în mașinile interlopilor. Revelionul a fost acum 8 luni. Sau poate că acum 2 ani, cine știe de când sunt petardele alea. Nu că nu a făcut baiatul curat în mașină să arunce petardele. Dar atât de des erau ei verificați. Și monitorizați.

Pe de altă parte, pentru un interlop e mai facil acum și extrem de ușor să coprupi poliția. 1000 de coco sunt simplu de făcut într-o seară, dacă te uiți în altă parte sau nu găsești dovezi. Când salariul de polițist nu e atât și trebuie să stai în soare pentru niște nenorocite de sporuri. Și nu ar fi doar asta. Dar munca de poliție în loc să fie cea de respectare a legii, e una politică. Trebuie să îi asiguri protecție liderului politic care omoară motocicliști și scapă ușor. Sau altcuiva care are chef să se ducă de la Palatul Victoria la amantă, cu escortă.

Dar poliția monitorizează. Ceea ce înseamnă că nu trebuie să ne temem. Dacă polițiștii nu deranjează clanurile, noi putem să stăm liniștiți, fără războaie.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply