Politzaii lor, masinile noastre, nervii cui?

Azi dimineata mergeam la munca agale si dadeam sms-uri la Radio21 anuntand pe unde e politie prin trafic. Culmea, era politie din 100 in 100 de metri pe tot traseul  Unirii – Piata Presei. Adica chiar si pe Kiseleff erau politisti la fiecare 100 de metri. Imbracati in verde, cu tot tacamul, asa cum trebuie.

Arcul de triumf nu mai are pancartele de reclama pe el. S-a terminat promotia, cred. Anca zicea ca Arcul de Triumf ar fi fost pus la reabilitare si vopsire exact pentru evenimentul asta. Eu n-am vazut nici un muncitor acolo. Voi ati vazut pe cineva?

Traficul la fel de idiot si imbecil, adica nu a fost nici un fel de rezolvare cu politistii aia acolo. Doar stateau si se uitau in intersectie, sau mai admirau masini, sau vorbeau la telefon sau radeau prin statii. Toate bune si frumoase, lumea se uita speriata la ei, la stopuri intarzieri pentru ca asteptau semnalul politistului sa plece.
Spre seara surpriza zilei, au inchis partea centrala de la Kiseleff. De ce? Probabil ca sa o asflateze.  Deci astia vor asfalta doar partea centrala din Kiseleff? Asa cu ocazia lui NATO ?! Acum, cu o saptamana inainte ?!!? Acelasi lucru s-a intamplat si la Victoriei, unde au asfaltat inainte de semafor, acolo unde erau damburi de franare in asfalt. Si totusi, astia nu simt ca e mai ridicat asfaltul nou decat cel vechi? Sau asta, cred ei, ca nu va fi luata in considerare de masinile de protocol?

De ce scriu asta? Pentru ca toate cacaturile astea nu se fac in saptamana de dinaintea unui summit. Cum ar fi ca o tara care organizeaza o cupa mondiala la fotbal, sau China care organizeaza o olimpiada sa se apuce sa faca asfaltari si carpiri de strazi exact cu o saptamana inainte de eveniment? Aici trebuie lucrat dinainte, cu mult dinainte, din momentul in care se afiseaza  programul, mai ales de cand se vorbeste ca se alege tara.

Dar asa suntem noi, vine cineva in vizita, vopsim gardul, ascundem mizeria sub pres si speram ca trece neobservata.  Dupa care revenim in mizerie si indolenta.

De doua zile reusesc sa fac de la munca acasa cate o ora jumate, in trafic. Asta dum ce se parcurge in 10 minute atunci cand e liber. Si totusi nu e vina masinilor, e vina sincronizarii semafoarelor, e vina gropii pe care nu ai cum sa o eviti, e vina politistului care nu stie cand sa opreasca intersectia.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: