Press frate, metropolitan police

Cand am fost in Africa ma tot intrebam de ce la ei politia se numeste politie metropolitana. Si mi s-a raspuns, pentru ca zona Johanesburg-ului e una vasta, iar asta inseamna ca orice politist acopera o arie mare, ca autoritatea lor trebuie sa fie cat mai larga, tocmai pentru că numarul de politisti este scazut si ca asa se optimizeaza costurile.

Avem si noi politie metropolitana, prin parbrizele masinilor.

Bineinteles, asta ofera dreptul la libera parcare. Bineinteles ca nu … doar vi se pare. Ofera dreptul sa intre cu masina in parcarea politiei. Atat, dar e bine sa o tinem in parbriz, ne dam importanti si atat. Nu de alta, dar Bucurestiul e impartit dupa sectii de politie. Un politist de la o sectie n-are voie sa intervina pe teritoriul altei sectii decat daca ii da voie superiorul. Iar atunci infractorii stiu foarte bine sa se ascunda sau sa ii cunoasca pe cei de la sectiile carora sunt arondati. Doar asa se reduce pierderea de salarii.

Si daca se va trezi CH. Ciocan sa comenteze, vreau si eu sa stiu ce face politia capitalei la imaginile de pe trafictube? Se uita la ele si zice ce misto sunt? Sau mai pun inca o data radarul la iesire din pasajul unirii, in fata la Cocor, acolo unde limita e 40 la ora, ca sa ii prinda pe aia cu peste suta?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: