Romania meet Eugen Luchianiuc

Romania meet Eugen Luchianiuc

Eugen e unul din putinii bloggeri moldoveni pe care ii cunosc personal. Am avut oportunitatea de a il cunoaste anul trecut la Bucuresti, atunci cand facea o transmisiune pentru privesc.eu. Si mi-a placut personajul. Atat de atent, atat de respectuos, atat de meticulos in munca sa.  Sunt fanul sau.

Revenind. Eugen e un tip care face multe chestii peste Prut. Nu stiu exact cate si am vaga impresie ca doar cateva dintre ele ajung pe Facebook. In schimb, el organizeaza de ceva timp campanii gen Redescopera Moldova. Si nu sunt campanii in care se proslavesc sponsori, ci sunt campanii strict culturale sau de turism. Astfel incat cei ce participa descopera si au ce povesti. Asta ca sa nu zic de campaniile sociale. De exemplu au dotat copii din anumite sate cu elemente reflectorizante pe ghiozdane atunci cand merg la/de la scoala.

De ce vi-l prezentam pe Eugen? Pentru ca el reprezinta Moldova la Eurovision anul acesta. Si anume o companie din Moldova, putin irelevanta, cu doar cateva sute de mii de clienti sau cine stie cat, Moldcell l-a trimis la Eurovision. De la noi nu stiu ce companie de telefonie mobila ar fi trimis pe cineva la Eurovision. Si asta chiar daca ale noastre companii de telefonie mobila se lauda cu zeci de milioane de abonati fiecare. Ah, stai, sponsorul Romaniei la Eurovision este Catena. E clar, au trimis bloggerii Stela, Arsinel si Adrian Enache.
954849_10151482784298547_1360292785_o
Doua despre Eurovision acum. Nu stiu daca ati remarcat in seara aceasta ca Republica Moldova a avut la Eurovision o piesa cantata in limba romana. Nu in limba moldoveneasca, ci in limba romana. O romana curata, fara accent, cu articulizare corecta a cuvintelor, cu sens si versuri corespunzatoare. Sa va amintesc ce piesa avem noi la Eurovision? Apropo, eu pot sa o cant mai bine decat Cezar si CTP la un loc. Stiti de ce.

Si categoric ca Romania poate gazdui o finala de Eurovision. Sa nu ne mai ascundem dupa deget. Gasim noi ceva sali pentru a gazdui acest concert. O fi Polivalenta, o fi polivalenta din Brasov, daca nu Piata Sfatului din Brasov, daca nu Piata Unirii din Cluj, daca nu locul ala de la Mamaia sau scena de pe apa de la Mangalia, fiecare cu festivalele lor. Singura noastra problema e ca TVR nu are capacitatea necesara pentru o asemenea productie. Adica nu are echipamentele. Va fi terbuit astfel ca sa isi cumpere scule, iar pentru asta “nu aloca” Guvernul bani. Dar asta e o poveste politica. La fel cum politica este prezenta lui Cezar la Eurovision si sustinerea sa de catre Gadea.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply