Romania, tara unde suni la 112 si nu se intampla nimic

Ce rau sunt, am sunat iar la 112. Am vrut sa profit de banii pe care ii dau statului pentru protectia mea. Am vrut protectie si mi s-a inchis telefonul in nas. De fapt, e sambata noaptea, lumea se distreaza si bea, eu sunt rautacios si sun la 112.

Eram in trafic si am ajuns la Arcul de Triumf. Acolo mii de oameni, mirese, popor. Langa mine la semafor opreste o masina de jandarmi. Las geamu jos, il lasa si ei, ii intreb: cine ii amendeaza pe astia? Imi raspund, nu stiu, nu e treaba noastra suna la politie!

Deci jandarmeria, niste  oameni care te protejeaza si lucreaza cu politia te trimit sa suni la politie pentru ca ei nu se sesizeaza.

Bun. Pun mana pe telefon sa sun la politie. Imediat dupa semafor niste indivizi in mijlocul strazii. Pun mana in claxon, ii injur, franez violent. Jandarmii ma vad si opresc. Ma enervez si demarez in tromba. Intre timp incerc sa sun la 0219544 numarul de telefon al politiei rutiere de pe Bucuresti. Nu raspunde nimeni. Cum e normal sa nu raspunda nimeni, desi de obicei raspund, sun la 112:
– Buna seara, care e urgenta dumneavoastra.
– Pai faceti-mi legatura la rutiera ca aia nu raspund, iar intersectia de la Arcul de Triumf e iar blocata.
– Cum, nu e nici un echipaj acolo ca de obicei sunt?
– Nu si sunt benzi blocate, oameni pe strada, abia se circula.
– Bine, ramaneti, fac legatura acum.

– Politia.
– Sarumana, intersectia de la Arc e iar blocata, era sa dau peste unul, intevine cineva?
– Da, trimitem un echipaj acu.
– Multumesc frumos, o seara buna.
– O seara buna si dumneavoastra.

 

Bun. Dupa 15 minute eram iarasi in intersectie la Arcul de Triumf si sun din nou la 112:

– Buna seara, care este urgenta.
– Sarumana, am sunat si mai devreme, e intersectia de la …

Si a inchis. Am incercat sa sun si la 0219544, dar se pare ca numarul ala de telefon stie sa blocheze apeluri, pentru ca nu puteam prinde linie. In schimb, dupa inca 15 minute ca sa am articolul complet, m-am intors iar la Arcul de Triumf. Ma gandeam ca la jumatate de ora dupa un apel la 112, exista si o rezolvare. In schimb atunci, lucrurile stateau asa:

Si acum am intrebarea asta simpla. Daca un apel la 112 nu se materializeaza, atunci de ce mai exista serviciul? Atunci de ce jandarmeria aia era total dezinteresata, atunci de ce  mai avem politie aici?

Si daca la numarul unic de urgenta suni si nu vine nimeni in ajutorul tau, atunci cine te mai protejeaza? Te asculta cineva in tara asta?

Drept urmare sa nu ne miram cand auzim de crime, accidente rutiere, destepti care circula cum vor ei pe strada, pentru ca politia nu se implica. Ah, ma scuzati, se implica numai daca sunt mai multe reclamatii ca in acest caz.

Si cum Christian Ciocan nu mai e la Bucuresti purtator de cuvant, nu mai pot spune ca “il sun pe Ciocan” ca sa rezolv problemele. Asa incat:

From: Cristi Dorombach [mailto:[email protected]]
Sent: Sunday, September 11, 2011 1:14 AM
To:[email protected]’; ‘[email protected]
Subject: sesizare 112

Buna seara,

Pe data de 10 septembrie 2011, la ora 23:58 am avut o sesizare la 112 care a fost trimisa catre politia rutiera.

Sesizarea a venit de pe numarul meu

As dori sa cunosc cum s-a rezolvat aceasta sesizare si la ce ora.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply