Romanii nu stiu sa se distreze

Singurul lucru bun pe care-l face magnifica emisiune Romanii au talent e ca tine oamenii in casa vineri seara.  Astfel incat toate carciumile din oras sunt goale. Asa ca daca vreti sa mergeti undeva in oras si sa va simtiti si bine, sa nu stati in aglomeratie si sa respirati aer asta se poate face vineri seara in timpul Romanii au talent. Nici dupa asta nu se aglomereaza mult, asa ca e bine. Totusi…

DISTREZE BUCURESTI GRIVITEI 6 10 Sector 1

Fumul din cluburi

Ma irita faptul ca nimeni nu aplica nici o regula de bun simt in ceea ce priveste climatizarea in cluburi. De exemplu, am fost la rusi, intr-un club numit B52. Un club pe vreo 5  – 6 etaje, fiecare etaj cu muzica lui, fiecare etaj cu serviciile lui. Undeva era un concert de jazz, undeva se fuma narghilea si se bea bere la halba, la parter era club cu muzica dance, iar la demisol club cu muzica house.  Pentru ca in Rusia nu sunt taxe si accize la tigari, acolo toata lumea fuma. Eh si cu toate astea in club nu era fum, nu stateai sa te  ineci in fum si nici nu era vant provocat de instalatiile de climatizare. Si culmea, era atat de cald incat dupa niste pahare toata lumea se dezbraca (sper ca nu exista pozele astea pe net, da, Stefan?). Dar totul era ventilat. A fost prima data cand am fost intr-un club si nu m-am intors acasa cu hainele imputite de fum de tigara.
La noi nu se poate asa ceva. De preferat orice club se aeriseste printr-un geam mic lasat deschis, undeva intr-un colt, iar totul se face natural, vezi cum iese fumul din club afara in KulturHaus in centru. Sau prin niste instalatii de climatizare puse asa, ca sa fie acolo ca sa le vada omul si sa raceasca de la un aer conditionat dat la 16 grade, atat timp cat in club sunt 35 de grade, vezi El Grande Comandante. Si din toate cluburile astea te intorci cu cu hainele mirosind atat de tare a fum de tigara incat a doua zi nu mai poti purta nimic, trebuie spalate si sa pui extra detergent sau parfum ca sa iasa mirosul din ele.

Muzica de club

Noi nu avem DJ, nu avem muzica de club, punem muzica in cluburi schimband cd-ul sau piesa in winamp fara sa se uite la ce e ala beat, la cum intra  bass-ul, la cum se aude.  Si ce muzica punem in cluburi? E total trendy acum sa amestecam procariile de piese ale anilor ’90, cu piese actuale, fara nici un gen sau sa se arunce piese fara nici o legatura una cu cealalta. Una mai energica, una mai lenta, doua mai lente, una ciudata pe care stai si te uiti unul la celalalt fara sa te misti pentru ca te-a scos DJ-ul din ritm.
Si toate cluburile pun acelasi tip de muzica. M-am saturat, putem avea si noi ceva spatii de distractie specializate?

Si in ce club din Bucuresti se poate asculta ceva house?

Aglomeratia din club

Ca la noi la nimeni. In Praga, pe o strada centrala, era un club, la doua etaje de subsol unde la intrare erau afisaje cu cate locuri mai sunt libere in club. Pe ideea in care sunt 500 de locuri disponibile aici, s-au ocupat deja 452, mai incap atatia. Restul nu. Si se statea la coada, la intrare, exact cum vedeti in filme. Nu se intra peste numarul de locuri admis, indiferent daca asta nu insemna neaparat aglomeratie.
La noi claie peste gramada. Mai e loc acolo? Da, hai sa intram. E aer in club? Nu. Hai sa intram ca e loc si pentru noi, ce naiba, e intrarea libera. Asa se intampla in The Silver Church. Dupa ce am avut probleme inauntru, exact din cauza asta ca nu e aer, ca e prea aglomerat, ca te freci de toata lumea, ca de la bar pana la masa faci juma de ora si versi tot paharul, am preferat sa nu ma mai duc. In schimb toti sunt mari fani ai clubului.

Preturile si bautura din club

Nu reusesc sa-mi dau seama care ar trebui sa fie pretul unei beri in club. Ca altfel nu-mi dau seama de ce sunt astia care tin berea la 3 lei, care e pretul normal pentru o bere si de ce undeva costa mai mult. Pe langa asta, bai desteptilor toata lumea vine in club sa se imbete sa se faca praf? Puneti si voi la vanzare niste bere fara alcool cu gust de bere? Ceva de genul Ursus fara alcool, Holsten fara alcool? Nu porcarii de genul Bavaria sau haustalner (nu stiu cum se scrie, nici nu ma pasioneaza sa stiu) dulci si care  impreuna cu fumul din club iti dau o stare de voma.
Adica omul vine cu masina la club, ca sa nu vina cu taxiul, iar daca face asta, ofera-i omului posibilitatea de a se simti bine. Nu-l stresa chinuindu-te sa il imbeti daca nu vrea. Si am tot vazut o groaza de cazuri din astea in cluburi, unde oamenii stau pe cola stressati. Oare patronii nu se uita la ce bautura vand? Nu-i intereseaza?

 

M-am uitat dupa ce am scris articolul pe sondajul asta si am vazut ca 3 sferturi din votanti zic ca romanii stiu sa se distreze. Unde?

 

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: