Saracii de noi

Nu e normal sa vina nemtii sa ne spuna noua cum sa ne facem treaba. Da, sa vina sa faca campanii, sa faca contracte, dar nu e normal sa vina cancelarul german in Romania ca sa se planga ca firmele germane nu pot face contracte, fie ele si cu statul roman. De fapt cu cine altcineva sa faca contracte daca nu cu statul roman?

Auzeam de dimineata la radio cum ca Angela Merkel nu va veni in Romania insotita de o suita de afaceristi asa cum se obisnuieste la vizitele oficiale de stat, ci ca va veni doar pentru a face declaratii politice. Ceea ce e grav.

4
Angela Merkel la Cluj Napoca - (c) Radu Neag

Si aici e numai vina lui Basescu. Bineinteles ca e vina lui. Potrivit prerogrativelor prezidentiale, acesta n-are voie sa se bage in politica interna, in parlament si in cacatul de acolo. In schimb poate foarte bine sa sustina Romania oriunde in afara tarii la nivel inalt. Adica daca Basescu pleaca pe undeva prin lume, trebuie sa ia cu el (pentru ca asa e normal si se obisnuieste) suita de oameni de afaceri dorinci sa cunoasca omologi din tarile straine, pentru a incheia contracte, pentru a atrage investitii si pentru a le oferi oportunitati de afaceri.

Asa ceva nu s-a intamplat azi. Nu ne-am auzit decat critici. Ne-am auzit ca suntem pe drumul cel bun si atat. In rest, saracii de noi.

Si iar imi amintesc de jegul ala de gara din Frankfurt, de langa aeroport, de ce trenuri trec pe acolo, de cum arata. Si iarasi nemtii vin si ne bat obrazul si ne zic: ba! Noi avem astea de atatia zeci de ani, voi o frecati in continuare si vreti in europa? Noi va sustinem dar faceti si voi ceva!

De asta nu vin investitorii la noi.

Poze de la Cluj la Radu.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d