SOC! Ariel exmatriculat!

Ariel a fost exmatriculat ieri din cauza faptului ca are blog.

Scoala lui Ariel, patronata de acelasi om care este si patronul PROTV, este autorizata provizoriu, in urma unui raport ambiguu, din care … punctajul maxim ne face sa ne gandim doar la un singur lucru.
In alta ordine de idei, raportul de autorizare ce exista pe pagina MEC este intocmit de niste “colaboratori externi” ai Agentiei Romane de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar.

In Romania lui 2007, unde libertatea de exprimare ar trebui sa fie respectata, un blog, responsabil juridic, este la cauza unei exmatriculari a unei persoane afiliate cu el. Din simplul fapt ca acea persoana a scris pareri personale. Ce nu au legatura in mod direct cu institutia Lauder Reut Educational Complex.
Bineinteles, consiliul director al scolii a inteles total anapoda.

Le amintesc pe aceasta cale domnilor profesori de acolo  faptul ca …  Constitutia Romaniei apara drepturile omului, ale persoanelor acestei tari, apara dreptul la exprimare si libera opinie. De asemenea pentru actiunile lor, consiliul director al scolii poate raspunde in instanta.

Mai jos, dragi profesori … sau ce afaceristi oti fi … ce ar fi trebuit sa cititi inainte.

Articolul 30
(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.
(2) Cenzura de orice fel este interzisă.
(3) Libertatea presei implică şi libertatea de a înfiinţa publicaţii.
(4) Nici o publicaţie nu poate fi suprimată.
(5) Legea poate impune mijloacelor de comunicare în masă obligaţia de a face publică sursa finanţării.
(6) Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine.
(7) Sunt interzise de lege defăimarea ţării şi a naţiunii, îndemnul la război de agresiune, la ura naţională, rasială, de clasă sau religioasă, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenţă publică, precum şi manifestările obscene, contrare bunelor moravuri.
(8) Răspunderea civilă pentru informaţia sau pentru creaţia adusă la cunoştinţa publică revine editorului sau realizatorului, autorului, organizatorului manifestării artistice, proprietarului mijlocului de multiplicare, al postului de radio sau de televiziune, în condiţiile legii. Delictele de presă se stabilesc prin lege.

Constitutia Romaniei.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

4 thoughts on “SOC! Ariel exmatriculat!

  1. doamne cat comunism si lipsa de identitate in gandirea unor “formatori de oameni”. peronajele acelea siguri au diploma de dascali sau sunt facute la xerox cu 2 mii pagina?!?!?

  2. Sunt idioti din cea mai joasa categorie. Este de-a dreptul incredibil cum se poate intampla asa ceva. Sincer imi pare rau la momentul de fata ca sunt romanca…Ceea ce se intampla la momentul de fata in Romania…..

    Art 30 Constitutia Romaniei…..wow!!! Oare astia au auzit de asta???? Eu nu cred!

  3. Carmen si noi am trecut prin ceva asemanator, numai ca noi nu aveam bloguri atunci, insa aveam ceva cunostinte in presa 🙂

Leave a Reply

%d bloggers like this: