TED

Sunt la finalul conferintei TEDx Bucuresti si ar trebui sa spun cateva cuvinte. Nu sunt multe, nu va voi plictisi cu ce s-a vorbit la conferinta (oricum le veti vedea pe net atunci cand vor aparea), doar trebuie sa spun ce am simtit. Am venit  aici stresat si obosit, nervos si iritat, cu gandurile in alta parte, uitandu-ma la oamenii prezenti la conferinta ca niste oameni care au venit sa  bifeze inca o conferinta la care au fost.

Acum am inteles ce inseamna TED. Pe langa clipurile de pe net, pe langa discursurile de acolo, pe langa entuziasmul si definitia acronimului (Technology, Entertainment, Desiegn), TED este acel lucru pe care il are nevoie fiecare la un moment dat.

Eu ma hranesc cu oameni, ma hranesc cu energia lor, iar  din bucuria lor mi se trage entuziasmul meu. Sunt nerabdator sa fiu in mijlocul atentiei, sa aflu cat mai multe, sa stiu tot, sa vreau sa fac orice. Iar azi nu eram asa. Am auzit povesti despre cele 10 lucruri pe care ti le-ai trecut pe hartie la varsta de 9 ani, ca mai apoi sa ti le indeplinesti in viata. Am auzit povesti despre oameni care vor sa ajute alti oameni si nu se lovesc de probleme. Am vazut oameni care au calatorit in 100 de tari si nu s-au plans ca n-au avut bani. Din contra, toti acestia au gasit intr-o problema o oportunitate, o incercare, un lucru interesant de rezolvat.

TED – ideas worth spreading vine si te linisteste, dar iti da si puterea sa afli ca daca altii au facut si tu poti sa faci la fel. Si chiar daca nu trebuie sa faci ce au facut acestia, in locul tau, in limitele in care vrei sa te incadrezi, ideile auzite sunt aplicabile. Iar daca pentru oamenii aia totul a fost posibil, de ce n-ar fi la fel si pentru noi.

Asa incat ce idei aveti voi? Ce vreti sa faceti? Cum? Hai sa facem!

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: