Validamiash (valida-mi-as)

Adica degeaba mi-am facut card de abonament pe RATB. Ca il folosesc mai mult decat degeaba. Totusi, cineva care a auzit de la un alt cineva, care a fost prins de un controlor mi-a zis ca nu trebuie sa validez abonamentul pe mijloacele de transport in comun, atat timp cat e abonament ca toate celelalte. Ar fi necesara o singura validare dupa ce ti-ai incarcat cardul, prima data cand te sui in autobuz. In rest cica se comporta la fel ca abonamentele vechi.

In schimb … avem cititoare de carduri care s-au uitat la garaj.
garaj.jpg

Si chiar daca cititoarele astea comunica intre ele si se anunta unul pe altul ca s-a suit piticu in autobuz, iar asta o fac probabil prin GPRS (ca alta solutie de comunicare intre cititoare nu-mi da prin cap acum), uite ca ele uita sa se trezeasca de la garaj si sa isi dea seama ca autobuzul merge. Sau … le porneste soferul din fata. Iar pentru asta nu putem decat sa ii multumim pentru calatoriile gratuite oferite de catre el. Asa cum vedeti mai jos.
ne-pare-rau.jpg

Si … de aceea … sa aveti voi calatorie placuta 🙂 fara sa fi dat banii pe abonament, ci doar pe niste bilete pe cartele … nu de alta … dar e o frumoasa economie. Pentru ca daca cititorul nu functioneaza, controlorul n-are cum sa te verifice nu? Iar tu ii arati un card de toata frumusetea identic cu abonamentul meu de 62 RON.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

2 thoughts on “Validamiash (valida-mi-as)

  1. Controlorul are un cititor cu care afla exact ce ai tu in mana, daca e abonament, portofel elecrtonic sau o bucata de plastic pe care ai mazgalit-o sa arate ca un card RATB 😉 (din cate am inteles eu)

Leave a Reply